Foto: LETA

Lai uzlabotu fizisko sagatavotību un savstarpēju saliedētību, otrdien Rēzeknes novadā notiks Zemessardzes 3. Latgales brigādes 36. kaujas atbalsta bataljona profesionālā dienesta karavīru forsētais maršs, portālu "Delfi" informēja Zemessardzes 3. Latgales brigādes štābs.

Maršā zemessargi dosies pa Lūznavas, Mākoņkalna, Kaunatas un Čornajas pagastu teritorijām, kur paaugstinātās fiziskās slodzes pārgājieni tiks organizēti apvidū - meža ceļi, lauki, dažādi grūti pārvarami šķēršļi un asfalts.

Mācību uzdevumi, kā teikts Nacionālo bruņoto spēku (NBS) ziņojumā, tiek plānoti un īstenoti karavītu sagatavošanai valsts drošības un aizsardzības uzdevumu veikšanai kopā ar citām regulāro un Zemessardzes vienībām.

Zemessardzes štābs aicina iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas ir "vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu".

Mācību uzdevumos netiks izmantota nekāda veida munīcija vai imitācijas līdzekļi. Taču atsevišķu mācību uzdevumu veikšanai plānoti īslaicīgi lidojumi ar bezpilota gaisa kuģi. Šie lidojumi tiks veikti atbilstoši normatīvajam regulējumam gaisa telpas izmantošanas jomā, tiek teikts.

Forsētā marša norises vietās Rēzeknes novadā diennakts gaišajā laikā notiks karavīru un tehnikas īslaicīga pārvietošanās pa koplietošanas un meža ceļiem, kā arī Rāznas ezera apkārtnē.

Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons ir profesionālā dienesta apakšvienība, kas Latvijas pilsoņiem sniedz divas iespējas: kļūt par karavīru un veidot profesionālo militāro karjeru dienesta vietā Latgalē, vai arī kļūt par zemessargu un militārās pamatzināšanas apgūt no darba vai mācībām brīvajā laikā.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!