Foto: Shutterstock

Rēzeknes novada pašvaldība plāno palielināt jaundzimušā pabalstu, sadalot to 18 ikmēneša maksājumos, informēja pašvaldībā.

Pašlaik pabalsta apmērs ir 150 eiro vai arī 300 eiro, ja abi vecāki deklarējuši dzīvesvietu novadā.

Taču Rēzeknes novada Sociālais dienests ir sagatavojis un nodevis izskatīšanai domes deputātiem saistošo noteikumu projektus par sociālās palīdzības pabalstiem Rēzeknes novada pašvaldībā. Plānots, ka noteikumi būs īpaši labvēlīgi jaunajām ģimenēm, jo paredz būtisku jaundzimušā pabalsta palielinājumu.

Viens no variantiem, ko pašlaik izskata pašvaldība, ir ģimenēm ar mazuli sniegt ikmēneša atbalstu pusotra gada garumā, tas ir, jaundzimušā pabalstu sadalīt 18 ikmēneša maksājumos. Viens maksājums būtu aptuveni 40 eiro, kas kopā ir 720 eiro.

Pašvaldībā uzskata, ka tādā veidā jaunajām ģimenēm būtu papildu ienākumi, ko ik mēnesi atvēlēt, piemēram, elektrības rēķina apmaksai vai mazuļa higiēnas precēm. Turklāt tas novērstu tā saucamo "pabalstu tūrismu", kad pirms mazuļa piedzimšanas ģimene pārdeklarējas tajā pašvaldībā, kur ir lielāks pabalsts, bet uzreiz pēc pabalsta saņemšanas deklarējas atpakaļ savā īstajā dzīvesvietā.

Tuvākajā laikā tiks aptaujāti jaunie vecāki, lai saprastu, kāda pabalsta saņemšanas kārtība viņiem būtu ērtāka un noderīgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!