Foto: LETA

Svētdien Rēzeknes novadā piecu sarakstu partijas, kas pašvaldību vēlēšanās ieguva 13 mandātus, vienojušās par koalīcijas izveidi, apliecināja līdzšinējais domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (V).

Tāpat panākta vienošanās, ka domes priekšsēdētāja amatam tiek virzīta Švarca kandidatūra. Viņš norādīja, ka, runājot par amatiem, vienošanās par domes priekšsēdētāja amata kandidātu šodien bijusi vienīgā.

Švarcs pašvaldībā strādā kopš 1994. gada, kad viņu pirmo reizi ievēlēja par Gaigalavas pagasta padomes priekšsēdētāju. Viņš trīs sasaukumus ir bijis arī Rēzeknes rajona padomes priekšsēdētājs.

Par koalīcijas izveidi vienojušies "Jaunās vienotības", "Kustības Par!" un Latgales partijas apvienotā saraksta, nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un politiskās partijas "Latvijas Reģionu apvienība" apvienotā saraksta, "Latvijas attīstības" un Jaunās konservatīvās partijas, kā arī Zaļo un zemnieku savienības deputāti.

"Visi 13 jaunievēlētie domes deputāti ir akceptējuši, ka strādāsim kopā. Tāpat esam vienojušies, ka vēlamies maksimāli darbā iesaistīt arī no "Saskaņas" saraksta ievēlētos deputātus, jo viņi pārstāv savus vēlētājus, kuri mums ir svarīgi, lai arī viņu viedoklis tiktu pausts un sadzirdēts," sacīja Švarcs.

Kā ziņots, šodien uz sarunām par koalīcijas izveidi bija aicināti jaunievēlētie deputāti no pieciem sarakstiem.

Pagaidām uz sarunām neaicināja partijas "Saskaņa" deputātus, kuriem domē būs sešas balsis. Šāds lēmums pieņemts tādēļ, ka "Saskaņa" priekšvēlēšanu laikā izmantojusi Švarca pieredzē "visnetīrākās metodes".

"Šajās vēlēšanās "Saskaņa" gāja uz visu banku, izmantojot visnelietīgākās metodes. Taču man ir arī gandarījums, ka pirmie, kuri atnāca un atvainojās bija novadā dzīvojošie "Saskaņas" cilvēki, apliecinot, ka "melno kampaņu" pret mani un visu domes darbu ir organizējis Rēzeknes domes mērs Aleksandrs Bartaševičs ("Saskaņa"), kas man ir pilnīgi nepieņemami," sacīja Švarcs.

Pēc Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtās informācijas, no "Jaunās vienotība", "Kustības Par!" un Latgales partijas apvienotā saraksta ievēlēti Monvīds Švarcs, Vilis Deksnis, Anna Rancāne, Inta Brence, Anita Ludborža, Gunārs Igaunis.

"Saskaņu" novada domē pārstāvēs Jekaterina Ivanova, Aivars Buharins, Edgars Nizins, Guna Popova, Vasīlijs Arbidāns, Felicija Leščinska.

No nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", un politiskās partijas "Latvijas Reģionu apvienība" apvienotā saraksta domē ievēlētas Ērika Teirumnieka un Aija Kiserovska, "Latvijas attīstību" domē pārstāvēs Georgijs Jevsikovs un Jānis Freibergs.

Arī Zaļo un zemnieku savienība - domē ieguvusi divus mandātus, kurus pārstāvēs Kaspars Melnis, Gunārs Smeilis, savukārt Jaunajai konservatīvajai partijai ir tikai viens mandāts, ko ieguvis Guntis Rasims.

Rēzeknes novada domē bija jāievēl 19 deputāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!