Foto: LETA

Rēzeknes novada pašvaldība aicina savus kaimiņus - Rēzekni un Viļānu novadu - veidot darba grupu plānotās administratīvi teritoriālās reformas izvērtēšanai, informēja domē.

Lēmums par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) informatīvā ziņojuma "Par sabiedriskai apspriešanai izvirzāmo administratīvi teritoriālā iedalījuma modeli" izvērtēšanai nepieciešamo darba grupu pieņemts domes sēdē.

Novada domes priekšsēdētājs Monvīds Švarcs (V) sēdē skaidrojis, ka viens no galvenajiem darba grupas uzdevumiem būs izvērtēt, vai reforma tiešām sasniegs mērķus, kas izvirzīti ziņojumā. Viņam ir bažas par pārstāvniecību iespējamajā jaunajā domē, kas nozīmēs konfliktu pilsētas un lauku interešu aizstāvībā.

Domes sēdē izskanēja arī viedoklis, ka reformai ir jēga vien tad, ja tā dod pozitīvu pienesumu pašvaldību attīstībā.

Plānots, ka darba grupa apvienos visu trīs pašvaldību attiecīgo jomu speciālistus.

Jau vēstīts, ka VARAM izstrādātā karte paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 līdz 35.

Platības ziņā lielākās ir Liepājas un Madonas pašvaldības. Ministrijas piedāvātajā kartē tās attiecīgi aptver 3656,93 un 3347,35 kvadrātkilometru plašu teritoriju.

Pēc iedzīvotāju skaita lielākās pašvaldības atbilstoši šai kartei būtu Daugavpils, Rīga un Liepāja. Visās šajās vietvarās dzīvotu vairāk nekā 100 000 cilvēku.

Rēzeknes novadu plānots apvienot ar Rēzekni un Viļānu novadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!