Foto: DELFI

Rēzeknes slimnīcā noslēgušies Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas pārbūves darbi, un pirmdien, 10. augustā, tā uzsāk pacientu uzņemšanu jaunajās, pārbūvētajās telpās, liecina slimnīcas mājaslapā norādītā informācija.

Jaunās telpas tika svinīgi atklātas ceturtdien, 6. augustā.

Līdz ar pārbūves darbu noslēgšanos, uzņemšanas nodaļā būs jauna darba organizācija, pārveidojot to par slēgta tipa nodaļu ar nodalītām plānveida, akūto un infekciozo pacientu plūsmām, uzsvēra slimnīcā.

Turpmāk nodaļā daudz kvalitatīvāk tiks nodrošināta pacientu šķirošana jeb triāža ar mērķi uzlabot pacientu drošību un paaugstināt medicīniskās palīdzības sniegšanas kvalitāti un savlaicīgumu akūtiem pacientiem, kurus uzņemšanas nodaļā nogādās Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi, kā arī pacienti, kas uzņemšanas nodaļā vērsīsies pašu spēkiem.

Slimnīcas projektu vadītāja Santija Medvecka norādīja, ka šādam risinājumam ir vairāki ieguvumi: "Pacienti, kurus slimnīcā nogādās ar operatīvajiem transportlīdzekļiem, turpmāk netiks pakļauti apkārtējās vides ietekmei un nenonāks citu pacientu redzeslokā. Savukārt pacientiem un viņu tuviniekiem, kuri paši devušies uz uzņemšanas nodaļu, būs pieejama komfortabla uzgaidāmā telpa."

Pārbūves darbu laikā nodaļas telpas ir ievērojami paplašinātas un aprīkotas ar modernu aparatūru pacientu veselības aprūpē. Tāpat piebūvēta slēgta tipa piebraucamā rampa, kurā vienlaicīgi var iebraukt divas NMPD automašīnas.

Uzņemšanas nodaļā izveidota dzīvību uzturošo funkciju stabilizācijas telpa, kā arī akūto pacientu palāta, kurā pacientus būs iespējams ievest uz guļamratiem un pieslēgt pie novērošanas monitoriem, tādējādi nodrošinot pacientiem drošākus un diskrētākus vitālās funkcijas stabilizējošos apstākļus, uzsvēra slimnīcā.

Nodaļā izvietota pirmsārsta apskates telpa, kā arī infekciozo pacientu telpa, kur tiek liegts kontakts ar citiem pacientiem, nepieļaujot infekcijas slimību izplatību, izvietotas observācijas palātas, kur pacienta veselības stāvoklis tiek monitorēts 24 stundu periodā, pirms stacionēšanas vai tālākas ārstēšanās ģimenes ārsta uzraudzībā, tāpat nodaļā izvietota arī dekontaminācijas telpa, kuru paredzēts izmantot kontaminēto pacientu personīgās higiēnas nodrošināšanai. Arī pašu mazāko pacientu veselības stāvoklis tiks izvērtēts komfortablos un mazulim ērtākos apstākļos jaunās, piemērotās telpās, norādīja slimnīcā.

Tāpat atjaunotās uzņemšanas nodaļas telpas un palātas aprīkotas ar funkcionālām medicīnas konsolēm, kur ātri var uzstādīt tādas iekārtas kā infuzomati, perfuzori, pacienta vitālo funkciju novērošanas monitori u.c. iekārtas. Tāpat paaugstinot pacientu ērtības, iegādāti jauni guļamrati pacientu drošākai un komfortablākai pārvietošanai gan uz izmeklējumiem, gan uz citām nodaļām.

Līdz ar uzņemšanas nodaļas pārbūves darbu noslēgšanos darbu atsāks arī "baby box".

Pārbūves darbi veikti Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) projekta "Uzlabot kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, attīstot veselības aprūpes infrastruktūru SIA "Rēzeknes slimnīca"" ietvaros.

Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir vairāk nekā 3,9 miljoni eiro, t.sk. ERAF līdzfinansējums – 3,37 miljoni eiro. Uzņemšanas nodaļas pārbūvē, ieskaitot projektēšanu, uzraudzību, būvniecību un telpu aprīkošanu, ieguldīti vairāk nekā miljons eiro, liecina Centrālās finanšu un līgumu aģentūras mājaslapā pieejamā informācija.

Šogad tiks uzsākti Rehabilitācijas nodaļas pārbūves darbi, bet 2022. gadā – Dzemdību – ginekoloģijas nodaļas pārbūves darbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!