Foto: LETA

Ļoti augstā līmenī viņi atrisināja to ārprātīgo situāciju, kad mašīnas ar ievainotajiem turpināja nākt uz slimnīcām, intervijā Latvijas Televīzijai Francijas medicīnas dienestu rīcību pēc piektdienas vakara apšaudes raksturoja kinorežisors Kaspars Goba.

Viņš stāstīja, ka piektdienas vakarā bijis 10 minūšu gājiena attālumā no kafejnīcas, kur notikusi šaušana. Kad jau viņš un kompānijas biedri bija paēduši un grasījušies doties tālāk, pamanījuši, ka mainās cilvēku sejas, kas viņiem blakus raugās savu viedtālruņu ekrānos. Tad sākušas nākt ziņas par upuru skaita pieaugumu.

"Mēs izlēmām doties mājās, gājām pa mazām ieliņām, tālāk no bāriem vai tādām vietām," sacīja Goba, piebilstot, ka ziņas par upuriem turpinājušas pienākt. Tad, kad upuru skaits jau bija pārsniedzis 100 bija aicinājums mediķiem ierasties tuvākajās slimnīcās. Goba, kuram ir mediķa izglītība, naktī aizgājis uz vienu no tuvākajām slimnīcām, kur bijuši izvietoti uzņemšanas punkti, taču secinājis, ka uz vietas jau strādā pietiekami daudz mediķu.

Gobas palīdzība neesot bijusi nepieciešama.

Goba sacīja, ka situācija atrisināta ļoti augstā līmenī, ļoti mierīgi.

Jau vēstīts, ka apšaudēs un sprādzienos Parīzē piektdienas vakarā nogalināti vismaz 120 cilvēki, bet vēl vairāk nekā 200 guvuši ievainojumus, vēsta Francijas mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!