Viena no galvenajām Rīgas 800 gadu jubilejas organizētājām, šobrīd likvidējamās "Aģentūras Rīga 800" vadītāja Ingūna Rībena pieļauj iespēju iestāties kādā no partijām, no tās saraksta kļūt par Saeimas deputāti, partijā pildot darbu, kas saistīts ar kultūru un izglītību.
Sarunā ar BNS Rībena norādīja, ka viņai bijuši daudzi piedāvājumi no dažādām partijām, tajā skaitā no pašreizējās valdošās koalīcijas un arī no jaunveidojamām. Tomēr partijas, kuras valdījušas Latvijas neatkarības gados, Rībenu "interesē mazāk", jo "ir jautājums par to, kāpēc Latvija šobrīd ir tādā situācijā," sacīja viņa.

"Ja vide, cilvēki un programma būtu saistoša, tad es pieļauju iespēju iestāties šādā partijā.. es gribētu darīt reālu darbu, kas varbūt varētu būt saistīts ar izglītību un kultūru," sacīja bijusī "Aģentūras Rīga 800" vadītāja.

Pieļaujot, ka viņa varētu kļūt par Saeimas deputāti, Rībena noliedza iespēju pretendēt uz kādu no ministra amatiem, jo "ministrs, manuprāt vairāk ir reprezentatīvs amats, kaut gan daudzi man ir norādījuši, ka tas, ka tā ir bijis līdz šim, nenozīmē, ka tā tam jābūt arī tālāk".

Rībena vēlētos darboties tādā politiskā spēkā, kurā būtu "intelektuālā ziņā līdzīgi cilvēki. Diemžēl šobrīd politikā strādājošie un esošie intelektuālie prāti ir stipri ciniski un mani pārsteidz tas, kā viņi izmanto citus cilvēkus, nodarot pāri," sacīja Rībena. Viņa nezināja, kad varētu pieņemt kādu konkrētu lēmumu, jo šobrīd viņa iepazīstas ar partiju darbību, cilvēkiem, idejām un nostādnēm.

Jau vairākkārt ziņots, ka Rībenas vadītā aģentūra organizēja spilgtos Latvijas galvaspilsētas 800 gadu jubilejas pasākumus, par kuriem pēcāk daudzi politiķi, sabiedrībā pazīstami māksliniek, kultūras un izglītības cilvēki un ārvalstu viesi izteica ļoti atzinīgus vārdus. Pēc jubilejas izskaņas Rīgas dome likvidēja aģentūru, pamatojot šādu lēmumu ar to, ka aģentūra tika veidota speciāli jubilejas organizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!