Vairāk nekā puse (57,4%) Rīgas iedzīvotāju atbalsta pilsētas mēra Jāņa Birka ierosinājumu ieviest vienādu noformējumu taksometriem, liecina sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veiktās aptaujas rezultāti.
19,5% respondentu piekrīt, ka visiem taksometriem Rīgā jābūt pilnīgi vienādiem (gan automašīnas marka, gan krāsa, gan atpazīšanas zīmes) un 37,9% respondentu atbalsta priekšlikumu, ka visiem taksometriem būtu jābūt vienādā krāsā, ar vienādām atpazīšanas zīmēm, bet automašīnas markas var būt dažādas.

28,7% respondentu atbalsta viedokli, ka taksometru noformējums ir katras taksometru firmas lēmums un pašvaldībai nav jāizvirza prasība par taksometru noformējumu. Savukārt 13,9% respondentu nav viedokļa par taksometru noformējumu.

Rīgas domes Satiksmes un Attīstības departamenti ir apstiprinājuši, ka šāda norma var tikt ieviesta un norādījuši, ka lielākie ieguvēji būtu pakalpojuma izmantotāji – Rīgas iedzīvotāji un viesi, jo vienots taksometru noformējums nodrošinātu to atpazīstamību plašā redzamības lokā.

Oktobra sākumā Rīgas domē tiks rīkota publiska diskusija par vienota noformējuma ieviešanu taksometriem Rīgā, uz kuru tiks aicinātas visas iesaistītās puses, tostarp taksometru pārvadātāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!