Rīdzinieku vidū populārākais pilsētas mēra amata kandidāts Nils Ušakovs (SC), kuru domes vadītāja krēslā gribētu redzēt 27,1% pilsētnieku, savukārt Aināru Šleseru atbalsta 21,5%, liecina “Latvijas Faktu” aptauja, ziņo Latvijas mediji.

Ceturtajā vietā ir Ģirts Valdis Kristovskis (Pilsoniskā savienība), kuru atbalsta 11,8%, tagadējo Rīgas mēru Jāni Birku (TB/LNNK) Rīgas domes vadībā vēlas redzēt 6,4%, vicemēru Andri Ārgali (TP) - 5,9%.

Aptauja ir veikta marta beigās un aprīļa sākumā, tāpēc tajā nebija iekļauti pēc šī perioda nosauktie mēra kandidāti, arī Edgars Jaunups (JL), tāpēc nav zināms, vai viņam izdosies saglabāt trešo vietu šajā reitinga tabulā, kurā pēc abiem tās līderiem bija iepriekš minētā JL mēra kandidāte, JL līdere Solvita Āboltiņa.

Ušakovs un Šlesers ir augstākajās pozīcijās arī, ja summē pirmo un otro izvēli. Taču, Ušakovu Rīgas mēra amatā par labāko izvēli uzskata tikai 56,9% SC vēlētāji, bet Šleseru par labāko izvēli atzinuši 81,4% LPP/LC vēlētāju - viņu kā mēru atbalstītu arī 33,5% SC balsotāju un 29,7% Tautas partijas vēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!