Foto: LETA

Sestdien Rīgas notikusi projekta "Stop masu imigrācijai" pārstāvju rīkota sapulce, kas pulcējusi vairāk nekā 500 cilvēkus, un kurā lielākā daļa sanākušo pauduši noraidošu attieksmi pret ieceri galvaspilsētā izmitināt bēgļus, portālam "Delfi" sacīja sapulces un aktivitāšu "Stop masu imigrācijai" autors, kā arī biedrības "Antiglobālisti" līderis Andris Orols.

Šo rīdzinieku viedokli Rīgas domē bija plānots iesniegt pirmdien, taču pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietnieks Uģis Vidauskis portālam "Delfi" atzina, ka līdz plkst.16 dokumenti vēl nebija saņemti.

Kā atklāja Orols, iedzīvotāji sapulcē atbildējuši uz jautājumu "Vai jūs esat "par" vai "pret" imigrantu izvietošanu Rīgas pašvaldības teritorijā?". Saskaņā ar projekta pārstāvja teikto, lielākā daļa sanākušo – 516 iedzīvotāji – nobalsojuši "pret", savukārt "par" imigrantu izvietošanu nobalsojuši vien trīs cilvēki.

Tāpat Orols pauda, ka Rīgas iedzīvotāji domē jau pērn 13. novembrī iesnieguši kolektīvo iesniegumu, aicinot kopīgi rīkot sapulci un aptauju iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanai, uz ko dome neesot sniegusi atbildi.

Savukārt Vidauskis skaidroja, ka lemšana par vai pret bēgļu uzņemšanu nav pašvaldības kompetencē, tādēļ iesniegums nosūtīts valdībai, kura situāciju var risināt pēc saviem ieskatiem. Dokumenta par to, ka iesniegums pārsūtīts valdībai, kopija nosūtīta arī Orolam.

Jau vēstīts, ka decembrī Ropažu novada domei tika iesniegts 160 novadnieku parakstīts kolektīvais iesniegums bēgļu uzņemšanas jautājumā.

Savukārt iesniegumu Tukuma novada pašvaldībā, kurā rosināts rīkot publisko apspriešanu bēgļu uzņemšanas jautājumā, bija parakstījuši teju 2000 novadnieku.

Tikmēr Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija, kurai Tukuma dome bija lūgusi organizēt publisko apspriešanu šajā jautājumā, sniedza atbildi, ka publiskā apspriešana bēgļu izmitināšanai nav risināma Tukuma novada pašvaldības līmenī, bet, ja Tukuma novada iedzīvotāji to vēlas risināt valsts līmenī, tad nepieciešams iniciēt likumprojekta izstrādi un tā virzību Saeimā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!