No sestdienas rīdziniekiem maksa par siltumu pieaugs no pašreizējiem 32,47 latiem par vienu megavatstundu līdz 35,46 latiem par vienu megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa jeb par 9,2%.
Rīdziniekiem maksa par siltumu šoziem tika mainīta divreiz un kopumā pieauga par 29%.

No 1. februāra siltuma realizācijas cenas tika paaugstinātas no 27,48 līdz 32,47 latiem par vienu megavatstundu, bet no šodienas - līdz 35,46 latiem par megavatstundu bez pievienotās vērtības nodokļa.

Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators pagājušā gada nogalē apstiprinājis AS "Rīgas siltums" iesniegtos siltumenerģijas tarifus, pastāstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītājs Andris Sproģis.

Tādējādi no šī gada 1. marta iedzīvotājiem par siltumu būs jāmaksā jau divas reizes vairāk nekā 2005.gada martā, liecina aģentūras LETA aprēķini.

Jau ziņots, ka "Rīgas siltums" sākotnēji bija iesniedzis pieprasījumu paaugstināt siltumenerģijas tarifu par 31,1% jeb līdz 36,03 latiem par vienu megavatstundu. Pēc tam regulatorā iesniegtas tarifa projekta korekcijas, kas paredz tarifa samazinājumu par 0,57 latiem par megavatstundu.

Tarifu paaugstināšanu "Rīgas siltums" pamato ar pieaugošajām gāzes cenām. Tiek pieļauts, ka šī gada rudenī siltumenerģijas tarifus uzņēmums varētu paaugstināt vēlreiz.

Ņemot vērā būtisko siltumenerģijas cenu pieaugumu, "Rīgas siltums" aicina namīpašniekus steidzami un ļoti nopietni domāt par energoefektivitātes pasākumiem, izmantojot moderno siltummezglu iespējas, kā arī siltinot namu norobežojošās konstrukcijas, lai tādējādi mīkstinātu tarifa pieauguma ietekmi uz savu namu iedzīvotāju izdevumiem.

"Rīgas siltuma" rīcībā esošā informācija liecina, ka zemās ēku siltumnoturības dēļ Latvijā siltuma patēriņš uz vienu apsildāmo kvadrātmetru ir gandrīz divas reizes augstāks nekā Skandināvijas valstīs, uzsvēra Sproģis.

Jau ziņots, ka no pagājušā gada 1.oktobra siltumenerģijas tarifs rīdziniekiem pieauga par 28,2%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!