Foto: stock.xchng
Rīdzinieks Vladimirs Žilkins plāno 24.februārī vienatnē doties uz Arktisko taku, kas ved caur Zviedriju, Somiju, Norvēģiju, lai ar slēpēm veiktu vairāk kā 700 kilometru garu pārgājienu, informē aktīvā tūrisma komanda "travelling.lv".

Rīdzinieks paredzējis doties caur Skandināvijas valstīm uz pašiem Norvēģijas ziemeļiem, ceļojuma laikā piecpadsmit reizes šķērsojot Somiju un Zviedriju.

Dienā paredzēts noslēpot aptuveni 20 kilometrus, bet, vai tas izdosies, atkarīgs no laika apstākļiem. Vidēji dienā gaisa temperatūra šajās vietās svārstās ap – 15 līdz -20 grādiem zem nulles, bet naktī var noslīdēt arī līdz –40 grādiem. Vislielākās problēmas gaidāmas, ja strauji kļūs siltāks vai aukstāks.

Plānā esot gan Somijas augstākā virsotne Halti, gan Zviedrijas augstākais kalns Kebnekajsē.

Projektu veido "travelling.lv" komanda, un rīdzinieka gaitas būs skatāmas arī internetā, kā arī būs iespēja Vladimiram nosūtīt vēstījumus, uzmundrinājumus un jautājumus.

Desmit gadu laikā gan vienatnē, gan kopā ar domubiedriem cēlotājs kāpis kalnos Gruzijā un Marokā, laivojis pa Kaukāza un Karēlijas upēm, devies pārgājienos pa tuksnesi Izraēlā un kalnos Krievijā un Ukrainā, organizējis neskaitāmus pārgājienus un velotūres pa Baltiju, Skandināviju, Krieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!