Rīgas domes Vides komiteja vēlas vairāk iesaistīt rīdziniekus pilsētas apzaļumošanas kampaņā, lai veicinātu saudzīgāku izturēšanos pret dabu, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Komiteja pirmdien uzdeva Vides departamenta speciālistiem sagatavot priekšlikumus pilsētas apzaļumošanas kampaņai, kas iecerēta šajā pavasarī. Komitejas priekšsēdētājs Dainis Īvāns (LSDSP) uzskata, ka cilvēks, kurš pats vai kopā ar ģimeni būs stādījis kokus un audzējis puķes un uzkopis zālāju, saudzīgāk izturēsies pret dabu.

Vides komiteja nolēma aicināt pilsētas apzaļumošanas darbos pavasarī iesaistīties arī uzņēmējus. Deputāts Modris Lujāns ierosināja, gatavojoties pavasara apzaļumošanas kampaņai, ciešāk sadarboties ar pilsētas izpilddirekcijām, jo to pārziņā ir teritorijas, kuru apzaļumošanas darbos pavasarī varētu piedalīties iedzīvotāji. Savukārt, deputāte Maija Stefane aicināja pievērst rīdzinieku uzmanību savu balkonu un lodžiju apzaļumošanai.

Pēc tam, kad Vides departaments būs sagatavojis priekšlikumus pilsētas apzaļumošanas kampaņai, sastādījis tās norisei nepieciešamo izdevumu tāmi, Vides komiteja lems par kampaņas pasākumiem un iedzīvotāju informēšanu par tiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!