Līdz ar ekonomiskās krīzes iestāšanos un tās lejupslīdi, Latvijas diplomātiskajam dienestam īpaša uzmanība savā darbā būtu jāvelta Latvijas uzņēmēju atbalstīšanai ārvalstīs. Šādu mudinājumu trešdien uzrunājot Latvijas vēstniekus ārvalstīs izteica ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

Ministrs pauda, ka diplomātiskajam dienestam savā darbā jāorientējas uz Latvijas ekonomisko interešu veicināšanu un krīzes pārvarēšanu. Vēstniecībām būtu jāsekmē eksporta un investīciju pieaugums. "Tieši šajā sarežģītajā situācijā diplomātiskajam dienestam ir jo īpaši liela atbildība strādāt ar maksimālu atdevi," norādīja Riekstiņš.

Kā otru prioritāti nākamajā gadā Riekstiņš minēja Eiropas drošības un transatlantisko attiecību stiprināšanu, kas ietver gan attiecību veidošanu ar jauno ASV administrāciju, gan gatavošanos NATO samitam un Latvijas līdzdalību starptautiskajās misijās un operācijās.

Jau vēstīts, ka nākamais gads Latvijas ekonomikai ir prognozēts sarežģīts. Saeimas pagājušajā nedēļā apstiprinātajā budžeta projektā IKP kritums paredzēts 5% apmērā, savukārt budžeta deficīts - 3%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!