Šodien tikšanās laikā Latvijas ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) un Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts bija vienisprātis, ka nākamnedēļ gaidāmajā Eiropas Savienības (ES) valdību vadītāju tikšanās laikā jādod skaidra ES atbilde uz notikumiem Kaukāzā un uz to ietekmi Eiropas kontinenta turpmākajā stabilitātē.

Kā informēja ministra preses sekretāre Una Pušpūra, abas puses sanāksmē sagaida rezultatīvu viedokļu apmaiņu par to, ko ES var darīt Gruzijas atjaunošanā un valsts finanšu sistēmas stabilizēšanā.

Sarunas gaitā abas puses pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar ES kaimiņu politiku attiecībā uz tām Austrumeiropas valstīm, kas savu nākotni redz ES.

Ņemot vērā Zviedrijas prezidentūru Eiropas Padomē, ministri pārrunāja arī to, kāds varētu būt Gruzijas krīzes vērtējums un tālākas diskusijas Eiropas Padomē.

Ministri apmainījās ar viedokļiem par abu valstu tālāko sadarbību Baltijas jūras reģionā, ņemot vērā trīs Baltijas valstu un piecu Ziemeļvalstu ārlietu ministru sanāksmi septembra sākumā Pērnavā.

Jau ziņots, ka šodien Riekstiņš devies darba vizītē uz Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!