Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija) paredz, ka bezvīzu režīmu ar ASV Latvija varētu panākt vēl pašreizējā ASV prezidenta Džordža Buša administrācijas laikā.
LNT raidījumā “900 sekundes” ministrs skaidroja, ka viens no iemesliem, kādēļ ASV neievieš bezvīzu režīmu ar Latviju, ir lielais vīzu atteikumu skaits, ko saņem Latvijas iedzīvotāji. To īpatsvars ir lielāks nekā 10%, taču ASV likumdošana neļauj bezvīzu režīmu ieviest ar valstīm, kur atteikumu skaits ir lielāks par 10%, norādīja Riekstiņš.

Riekstiņš gan atzina, ka ir iezīmējusies tendence atteikumu īpatvaram samazināties. Viņš arī piebilda, ka Latvijas iedzīvotājiem, dodoties uz ASV vēstniecību, vajag pieprasīt to vīzu, kas atbilst mērķim. Ja brauciena mērķis ir tūrisma ceļojums, tad tas vēstniecībā arī ir jāpasaka. Vīzu pretendentus, kas melo, agri vai vēlu atklāj un tādējādi samazinās Latvijas izredzes panākt ar ASV bezvīzu režīmu.

Jau vēstīts, ka arī jaunais ASV vēstnieks Latvijā Čārlzs Larsons kā vienu no iemesliem vīzu režīma neieviešanai līdz šim, minēja tieši lielo vīzu atteikumu skaitu.

Savukārt nākamā ASV prezidenta vēlēšanas notiks novembra sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!