Foto: LETA

Pēdējie 20 gadi ir parādījuši – jo vairāk Krievija mūs mēģina ietekmēt, jo vairāk mēs saprotam, ka mums ir jādara tas, kas mums pašiem ir svarīgi, Latvijas attiecības ar Krieviju otrdien raidījumam "1:1" raksturoja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

"Krievija mēģina ietekmēt Latvijas politiku ar publisko retoriku un paziņojumiem. Taču pēdējie 20 gadi ir parādījuši – jo vairāk ir šādi mēģinājumi mūs ietekmēt, jo vairāk mēs saprotam, ka mums ir jādara tas, kas mums pašiem ir svarīgi," raidījumam "1:1" atklāja Riekstiņš.

Viņš atzina, ka šobrīd dialoga veidošana ar citām valstīm ir ļoti nepieciešama.

Par otrdienas vakarā notiekošo Baltijas valstu prezidentu viesošanos Vašingtonā Riekstiņš atklāj: "Redziet, šāda formāta tikšanās, četri prezidenti, ir bijusi jau iepriekšējos gadus gan Vašingtonā, gan Viļņā, gan Tallinā un arī Rīgā, bet laikam tā ir otrā reize, kad tikšanās laikā tiek akceptēta kāda konkrēta deklarācija. Iepriekšējo reizi tas notika 1998. gadā."

"Šobrīd situācija ir savādāka, ir pagājuši 20 gadi, mēs esam pilntiesīgas NATO un ES dalībvalstis, bet pasaule ir mainījusies. Ir mainījušies draudi, parādījušies kiberdraudi, par kuriem 1998. gadā mēs nemaz nenojautām," papildina vēstnieks.

"Es domāju, ka dialogs ir nepieciešams jebkurā gadījumā," uz Rēdera jautājumu "Vai ir īstais brīdis ASV tikties ar Latviju?" atbildēja Riekstiņš.

Tikšanās laikā Vašingtonā ASV prezidents Donalds Tramps atklāja, ka vēlas investēt Latvijā. "Viņš teica, ka nevēlas nonākt interešu konfliktā, bet Baltijas valstis esot laba vieta, kur investēt. Domāju, ka tā ir laba politiska ziņa," atzina Riekstiņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!