Viena no galvenajām ārlietu dienesta prioritātēm jaunajā gadā būs ekonomiskā dimensija un atbalsta sniegšana eksportspējīgajiem uzņēmumiem, ārlietu ministra Māra Riekstiņa (TP) viedokli pauda viņa preses sekretāre Una Pušpūra.

Tāpat, pēc politiķa domām, būtisks darbs Latvijai būs jāiegulda, pārņemot prezidentūru Baltijas Ministru padomē un koordinējošās valsts funkcijas pienākumus Baltijas un Ziemeļvalstu sadarbībā. Kā prioritārās jomas savai prezidentūrai Baltijas Ministru padomē Latvija izvirzījusi ekonomikas stabilizāciju, konkurētspējas veicināšanu, kā arī sadarbības veicināšanu ar Ziemeļvalstīm.

Ministrs uzsver, ka saistībā ar Lisabonas līgumu, nākamgad noritēs darbs pie jaunu institūciju izveides, kur mūsu valstij būtiski ir panākt adekvātu pārstāvību gan jaunveidojamajā Eiropas Ārējās darbības dienestā, gan citās Eiropas Savienības (ES) institūcijās.

Savukārt Ziemeļatlantijas aliansē par jauno pārbaudījumu ministrs min darbu pie jaunā NATO stratēģiskā koncepta.

Tāpat Riekstiņš nākamgad sagaida ziņojumu no ES Pārdomu grupas, kuras viceprezidente ir bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga. Tajā tiks sniegta informācija par ES attīstības vīziju laika posmam no 2020.-2030.gadam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!