Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (Tautas partija) atzīst, ka jaunā Krievijas prezidenta Dmitrija Medvedeva ietekme uz Latvijas un Krievijas attiecībām būs jūtama ne ātrāk kā pēc pusgada.
LNT raidījumam “900 sekundes” ministrs atzīmēja, ka patlaban nav nekādu pazīmju, kas liecinātu par Krievijas attieksmes maiņu pret Latviju. Savukārt Medvedeva nostāja pret Latviju būs jūtama tikai pēc tam, kad viņš būs izveidojis savu komandu. “No tā lielā mērā varēs secināt, vai Krievijas ārpolitikā būs izmaiņas”, pauda Riekstiņš.

Tāpat ministrs atteicās prognozēt, vai jaunais Krievijas prezidents vairāk nekā viņa priekšgājējs Vladimirs Putins pievērsīsies ekonomikai, kas Medvedevam ir salīdzinoši labāk zināma nozare. Tomēr jebkurā gadījumā Medvedevam vajadzēs pievērsties ārpolitikai un aizsardzības sfērai, jo šie jautājumi Krievijā ir prezidenta pārziņā, uzsvēra Riekstiņš.

Jau vēstīts, ka svētdien par jauno Krievijas prezidentu pārliecinoši tika ievēlēts Medvedevs. Par viņu savas balsis atdeva 69,6% vēlētāju. Oficiāla jaunā prezidenta inaugurācijas ceremonija gan ir gaidāma maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!