Foto: DELFI Aculiecinieks
SIA "Eco Baltia vide" iecerētā riepu smalcināšanas iekārtas uzstādīšana pilsētā neradīs kaitējumu videi un iedzīvotājiem, šonedēļ Tukuma novada domes sēdē paziņoja pašvaldības izpilddirektore Dace Lebeda.

Pašvaldības izpilddirektore skaidroja, ka pašvaldības pārstāvji ir piedalījušies "Eco Baltia vide" iesnieguma B kategorijas piesārņojošās darbības atļaujas pārskatīšanas sabiedriskās apspriešanas sanāksmē, kurā stāstīts, ka uzņēmuma teritorijā iecerēta riepu sagriešana "čipsos", un nav bažu, ka tā varētu radīt kaitējumu videi vai iedzīvotājiem. Turklāt pārstrādātās riepas uzņēmuma teritorijā tiks uzglabātas īslaicīgi speciālajos konteineros. Teritorijā vienlaicīgi plānots uzglabāt līdz 100 tonnām nesasmalcinātu nolietoto riepu un līdz 45 tonnām sasmalcinātu riepu.

Atbildot uz deputātu jautājamiem, Lebeda arī stāstīja, ka trokšņu līmenis ražotnē nebūs augsts, un tās teritorija būs iežogota.

Jau vēstīts, ka "Eco Baltia vide", kas vēl līdz marta beigām Tukumā nodrošināja atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, pilsētā plāno attīstīt nolietoto riepu pārstrādi. Uzņēmums Dienvidu ielā 2 un Rūpniecības ielā 5 plāno veikt nolietotu riepu smalcināšanu, iegūstot gumijas pārslas. Gadā paredzēts pārstrādāt aptuveni 8000 tonnu riepu. Iegūtās pārslas tiks pārstrādātas gumijas granulās, nododot tās tālākai reģenerācijai.

Gadā paredzēts iegūt ap 4300 tonnu gumijas granulu, veicot metāla un tekstila atdalīšanu un materiālu sijāšanu. Ražošanas procesā gadā radīsies arī 1000 tonnu atkritumu tekstila, ap 1000 tonnu metāla un ap 500 tonnām citu atkritumu, ko uzņēmums sola atbilstoši apsaimniekot.

Plānots, ka ražotnes izveidei uzņēmums izmantos esošās ēkas, kas līdz ar līguma izbeigšanos ar Tukuma novada domi par atkritumu apsaimniekošanu vairs nav nepieciešamas līdzšinējai darbībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!