Foto: Publicitātes attēli
Aizbildinoties ar klientu datu konfidencialitāti, Rietumu banka atturas komentēt, vai patiešām bijušais Maskavas mērs Jurijs Lužkovs ieguldījis bankas subordinētajā kapitālā ar mēŗki Saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā.

Banka norāda, ka "Rietumu Bankas daudzus gadus īstenotā konfidencialitātes politika un spēkā esošie Latvijas normatīvie akti neparedz mūsu klientu vārdu un citu personas datu publiskošanu". "Mēs arī nekomentējam trešo pušu paziņojumus attiecībā uz klientiem," teiktas bankas paziņojumā medijiem.

"Rietumu Banka saviem klientiem sniedz konsultātīvo un citu atbalstu uzturēšanās atļauju Latvijā iegūšanā saskaņā ar Imigrācijas likumu. Uz šo brīdi vairāk kā 60 mūsu klientu ir noguldījuši Rietumu Bankā subordinētos aizdevumus ar mērķi saņemt uzturēšanās atļauju, un visi pieteikumi, attiecībā uz kuriem ir beigusies to izskatīšanas procedūra, ir akceptēti," atzīmē Rietumu Bankas padomes loceklis Aleksandrs Gafins.

Jau vēstīts, ka iekšlietu minister Linda Mūrniece pirmdien Lužkovu iekļāva "melnajā sarakstā" , tā liedzot viņam ieceļošanu Latvijā. LemLēmums pieņemts, balstoties uz drošības iestāžu sniegto informāciju.

Svētdien TV3 raidījums "Nekā Personīga" vēstīja, ka Lužkovs vēlas pārcelties uz dzīvi Latvijā. Neilgi pirms jaunā gada viņš Latvijas vēstniecībai Krievijā iesniedzis lūgumu piešķirt uzturēšanās atļauju. Raidījums zi;noja, ka lūgums saņemt Latvijas uzturēšanās atļauju pamatots ar ieguldījumu Rietumu Bankas subordinētajā kapitālā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pēc 18 gadiem amatā septembra beigās saistībā ar "uzticības zaudēšanu" Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs Lužkovu atstādināja no amata. Baumas par Lužkova atstādināšanu aktīvi cirkulēja jau vasarā. Krievijas mediji bija sākuši asi kritizēt viņa darbību mēra amatā. Mēram un pilsētas iestādēm neglaimojošus sižetus pārraidīja arī daži federālie televīzijas kanāli.

Augustā, kad Maskava cieta no karstuma un smoga, Lužkovs bija atvaļinājumā ārzemēs un neatgriezās pilsētā uzreiz, kas izraisīja Kremļa neapmierinātību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!