Rīgā 54 pašvaldības vispārizglītojošajās skolās nav savu sporta zāļu vai tās neatbilst praktiskiem sporta nodarbību organizēšanas nosacījumiem, norādīts Rīgas domes koordinācijas grupas "Rīgas skolu sporta zāļu karte" darbības pārskatā.
Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komiteja šodien atbalstīja koordinācijas grupas "Rīgas skolu sporta zāļu karte" darbības pārskatu. Dokumentā ir norādīts, ka skolas sporta zāļu problēmu Rīgā ir iespējams risināt, būvējot jaunus sporta objektus.

Jaunas sporta halles paredzēts izveidot pie skolām, kuras kļūs par attiecīgo rajonu skolu sporta centriem - piemēram, pie Rīgas 22.vidusskolas, Rīgas 6.vidusskolas, F.Brīvzemnieka pamatskolas un citām izglītības iestādēm.

Lai daļēji atrisinātu sporta zāles trūkumu skolām pilsētas centrā, un ņemot vērā, ka Rīgas centrā nav iespējams veikt "tipveida" būvniecību, koordinācijas grupa piedāvā realizēt sporta zāļu būvniecības vai rekonstrukcijas projektus.

Sporta zāļu problēmas risināšanai tiek arī piedāvāts veikt sporta kompleksa K.Barona ielā 116a projektēšanu un būvniecību, kā arī Rīgas Nacionālās sporta manēžas rekonstrukciju.

Dokumentā arī norādīts uz nepieciešamību nodrošināt sabiedrisko transportu no tām skolām, kurām nav savas sporta zāles, skolēnu nogādāšanu uz blakus esošo skolu sporta zālēm vai uz citām sporta bāzēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!