Galvenajās Rīgas 800 gadu jubilejas svinību pasākumu vietās būs videonovērošanas kameras, ar kuru palīdzību pasākumu norisi kontrolēs policija. Pašlaik saskaņo kameru novietošanas vietas un risina jautājumu par signāla pārraidi policijai, pastāstīja Rīgas domes Drošības un kārtībs komitejas vadītājs Andrejs Vilks.
Viņš informēja, ka jau nākamnedēļ sāks kameru izvietošanu, bet pagaidām neminēja konkrētas vietas. pagaidām arī nav zināms precīzas projekta izmaksas, bet kameru izvietošanu nodrošinās Informātikas pārvalde ar esošajiem resursiem. Vilks arī atzina, ka projekta realizācijai būs nepieciešams Finansu departamenta atbalsts.

Pagaidām notiek tikai iespējas izpēte un lēmumu par finansējuma piešķiršanu pieņems Finansu komiteja tuvākajā laikā. Tāpat vēl nav noticis konkurss par tiesībām uzstādīt kameras.

Vilks stāstīja, ka kameru nebūs pietiekoši daudz, bet "būtiskākajās pasākumu vietās videonovērošanas kontrole būs". Viņš pieļāva, ka novērošanu veiks Valsts policijas Kārtības policija sadarbībā ar Rīgas pašvaldības policiju.

Jau vēstīts, ka komiteja atbalstīja ieceri ierīkot videonovērošanas sistēmu Rīgas jubilejas pasākumu vietās. Seminārā jūnija vidū komitejas deputāti iepazinās ar videonovērošanas projektu, kura ietvaros četras kameras bija uzstādītas Rīgas ielās - divas pie rūpnīcas VEF, Raiņa bulvārī un pie Raiņa bulvāra un K.Barona ielas stūra. Vairāku videokameru ierīkošana pie kādas ēkas izmaksātu no 7000 līdz 10 000 ASV dolāru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!