Foto: DELFI Aculiecinieks
Siltais laiks mudinājis pašvaldību paplašināt to ūdenstilpņu sarakstu, kur, sākot ar 15.februāri, atrasties uz ledus ir aizliegts, informē Rīgas dome.

Pašvaldības policijas Drošības uz ūdens un civilās aizsardzības pārvaldes priekšnieks Edgars Rudzītis skaidro, ka šobrīd aizliegts atrasties uz to ūdenstilpņu ledus, kurās ir ūdens tecējums. Lēmums pieņemts, konsultējoties ar makšķernieku sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem.

Iedzīvotājiem aizliegts atrasties uz ledus Daugavā, izņemot Āgenskalna līcī, Andrejostas līcī, Zvirgzdu pussalas un Grāpju pussalas līcī, Mazajā Daugavā, Buļļupē, Loču kanālā, Audupē, Hapaka grāvī, Juglas upē, izņemot līci pie Vidzemes alejas, Juglas kanālā, Sarkandaugavā, Zunda kanālā, Rīgas pilsētas kanālā, Bieķengrāvī, Ķīšezera posmā no Mīlgrāvja līdz Sniķera salas galam, kā arī 200 metru attālumā no tiltiem, ceļu pārvadiem, ietekām un iztekām.

Pašvaldība brīdina, ka simtprocentīgi drošs ledus nemēdz būt, tādēļ iedzīvotājiem jāievēro piesardzība jebkurā gadījumā. Īpaša uzmanība jāpievērš bērniem, lai tie uz ledus neatrastos bez pieaugušo uzraudzības.
Par šo noteikumu neievērošanu Rīgas pašvaldības policija var sodīt ar 71 eiro sodu. Savukārt, ja pārgalvīgo iedzīvotāju glābšanā nāksies iesaistīt speciālos dienestus, tad naudas sods var sasniegt 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!