Foto: LETA

Turpinot ierobežot nelegālo taksometru pakalpojumu sniegšanu, Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienests kopā ar Valsts policiju (VP) un Valsts ieņēmumu dienestu (VID) trešdien, 7. decembrī, rīkoja reidu, kurā, veicot kontrolpirkumus, tikai aizturēti divi autovadītāji, kas darbojās bez licences.

Kā portālu "Delfi" informēja Rīgas domē, taksometru pakalpojumu sniedzēji, kuru automašīnām bija baltie numuri, klientu pasūtījumu saņemšanai izmantoja "Panda Taxi" telefona centrāli.

Abi pārkāpēji darbojās nelegāli – bez licences. Kontroles dienests, VP un VID par pārkāpumiem sāka lietvedību un viens no transportlīdzekļiem tika izņemts.

Automašīnas ar baltajiem numuriem drīkst sniegt pasažieru komercpārvadājumu ar vieglo automobili pakalpojumus, tikai saņemot pasūtījumu aplikācijā, kā arī ir jābūt Autotransporta direkcijā izsniegtai licencei.

Izmantot zvanu centrāles pakalpojumus šie pārvadātāji ar vieglo automobili nedrīkst, jo automašīnas nav atbilstoši aprīkotas ar taksometru skaitītāju, tiek izmantota skaidra nauda un netiek maksāti nodokļi, skaidro domē. Taksometrus ar dzeltenajām numurzīmēm licencē pašvaldība un tajos ir jābūt uzstādītiem skaitītājiem.

Kontroles dienests reida laikā sāka kopumā 24 administratīvās lietvedības.

Rīgas pašvaldība apņēmusies arī turpmāk kopā ar atbildīgajiem dienestiem turpinās reidus, lai ierobežotu nelegālos pasažieru pārvadājumus.

Satiksmes departamenta Kontroles dienests, veicot pārbaudes, šogad par nelicenzētu uzņēmējdarbību konstatējis vidēji septiņus līdz astoņus pārkāpumus mēnesī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!