Rīgā apkurei pieslēgta vairāk nekā puse ēku, informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītājs Andris Sproģis.
Piektdienas pēcpusdienā Rīgā apkure bija pieslēgta 4249 mājām jeb 58,5% no kopējā "Rīgas siltuma" tīkliem pievienoto māju skaita.

No "Rīgas siltuma" apkalpē esošajām ēkām apkurei ir pieslēgta 3046 jeb 81,6% ēku, bet no objektiem, kas nav "Rīgas siltuma" apkalpošanā, apkurei ir pieslēgtas 1203 jeb 34,1% ēku.

Apkure ir pieslēgta 340 jeb 73,4% no kopējā izglītības iestāžu skaita, kā arī 38 jeb 56,7% no visām Rīgā esošajām ārstniecības iestādēm.

Ēku pieslēgšana apkurei turpināsies arī brīvdienās, norādīja Sproģis.

Pieteikumus apkures pieslēgšanai iesniegušas gandrīz visas pašvaldības namu pārvaldes.

Lielākā daļa ēku tiek pieslēgtas uzreiz pēc pieteikuma saņemšanas vai norādītajā dienā. Pieslēgšana var nedaudz aizkavēties, ja uzreiz jāpieslēdz daudz ēku, sacīja Sproģis.

Sproģis norādīja, ka uzņēmuma darbinieki ir gatavi apkuri pieslēgt jebkurā brīdī. Apkure tiek pieslēgta pēc namu apsaimniekotāju lūguma. Pašlaik vairāk nekā 90% māju ir jaunie siltummezgli, kas ieslēdzas tikai nakts laikā, tādējādi nodrošinot iedzīvotājiem dzīvokļos optimālo 18-20 grādu temperatūru.

"Rīgas siltums" nevar pievienot vai atvienot apkuri, kamēr nama īpašnieks vai apsaimniekotājs nav izteicis šādu lūgumu. Agrāk apkure tika pieslēgta, ja vidējā diennakts temperatūra trīs dienas pēc kārtas bija zemāka par plus astoņiem grādiem.

No šā gada 1.oktobra rīdziniekiem siltumenerģijas tarifs ir 27,48 lati par vienu megavatstundu jeb par 28,2% augstāks nekā patlaban. Šajā summā nav ierēķināts pievienotās vērtības nodoklis.

Iepriekšējā apkures sezona Rīgā bijusi garākā vēsturē. Apkuri sāka pieslēgt pagājušā gada 19.oktobrī, bet no siltuma pēdējās mājas tika atslēgtas šā gada 15.maijā, tādējādi apkures sezona ilgusi gandrīz septiņus mēnešus.

Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs iepriekš informēja, ka galvaspilsēta ir "par 99% gatava apkures sezonas sagaidīšanai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!