Foto: LETA
Sestdien, 28.maijā, Rīgā kāds Turcijas pilsonis no pilsētas kanāla izglābis slīkstošu sešgadīgu zēnu, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas pašvaldības policijā.

Sestdien Operatīvās vadības un drošības uzraudzības pārvaldes darbinieki pamanījuši, ka pilsētas kanālā atrodas kāds vīrietis. Pieejot tuvāk pie ūdenstilpnes, kārtības sargi pamanījuši, ka vīrietis no pilsētas kanāla nes ārā mazu bērnu.

Sarunā ar vīrieti pašvaldības policisti noskaidrojuši, ka viņš atradies netālu no ūdenstilpnes un pamanījis, ka kāds mazgadīgs bērns, rotaļājoties gar kanāla krastu, iekritis ūdenī un paša spēkiem nav varējis tikt no tā ārā. Vīrietis ielēcis ūdenī un iznesis slīkstošo bērnu.

Uzreiz pēc tam izsaukti mediķi, kuri uz vietas snieguši medicīnisko palīdzību. Notikuma vietā sastapta arī bērna māte, kura paskaidrojusi, ka aizgājusi uz veikalu un bērnu atstājusi ar vecvecākiem. Pašvaldības policija informē, ka cietušais zēns un viņa vecāki ir no Kazahstānas.

Pašvaldības policija atgādina, ka, iestājoties siltajam laikam, aizvien vairāk iedzīvotāji pulcējas ūdenstilpņu tuvumā, tomēr bieži vien tiek pieļautas situācijas, ka mazi bērni vieni paši ir atstāti pie ūdenstilpnēm. Tas savukārt rada bīstamas situācijas, kad visu var izšķirt sekundes, un ir nepieciešama palīdzība, taču to nav iespējams laikus nodrošināt. Tāpēc kārtības sargi aicina iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem, rūpīgi izvēlēties peldvietu un ūdenstilpņu tuvumā pievērst pastiprinātu uzmanību mazo rakaru darbībām.

Policija pateicas drošsirdīgajam Turcijas pilsonim, kurš neapmulsa un nekavējoties rīkojās, ielecot ūdenī un izglābjot slīkstošo sešus gadus veco zēnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!