Foto: AFP/Scanpix

Vācijas aviokompānijas "Lufthansa" stjuartu streika dēļ, piektdien lidostā "Rīga" atcelti divi Frankfurtes reisi, taču pasažieri to uztver mierīgi un ar izpratni, portālam "Delfi" apliecināja starptautiskajā lidostā "Rīga".

"Lufthansa" darbinieki piektdien streiko, jo nav panākta vienošanās par algu celšanu. Streiks risinās vairākas stundas un tā dēļ atcelti ļoti daudzi aviokompānijas reisi visā pasaulē.

Rīgas lidostā piektdien atcelts reiss no Frankfurtes, kam Latvijas galvaspilsētas lidostā bija jāielido pulksten 13:25, kā arī reiss no Rīgas uz Frankfurti pulksten 14:15. Lidostā portālam "Delfi" pastāstīja, ka pasažieri var vērsties aviokompānijas birojā un to pasažieri arī dara. Taču cilvēku izturas mierīgi un saprotoši par radušos situāciju.

Kā portāls "Delfi" uzzināja Latvijas Patērētāju tiesību aizsardzības centrā, Vācijas patērētāju sargi norādījuši: streika gadījumā aviopasažierim ir tiesības pārrezervēt biļetes un doties uz vajadzīgo vietu ar citu reisu. Taču šāda veida streiks tiek uzskatīts par ārkārtas apstākļiem, tādēļ patērētājiem nepienākas kompensācija.

Eiropas Patērētāju informēšanas centrs iesaka cilvēkiem, kam tuvākajā laikā paredzēts lidojums ar "Lufthansa", rūpīgi sekot līdzi kompānijas interneta vietnei vai arī izlidojošo, vai ielidojošo lidostu mājas lapām, lai saņemtu jaunāko informāciju par notikumu attīstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!