Foto: LETA

Rīgas domes pagaidu administrācija piektdien, 27. martā, veica izmaiņas pašvaldības saistošajos noteikumos, kas uz ārkārtējas situācijas laiku atceļ lielāko daļu no atlaidēm pilsētas sabiedriskajā transportā, tādējādi mazinot pasažieru plūsmu un ierobežojot vīrusa Covid-19 tālāko izplatību, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Ņemot vērā epidemiologu ieteikumus, satiksmes ministra rīkojumu vīrusa izplatības ierobežošanai transportā, kā arī salīdzinoši lielo pasažieru plūsmu situācijā, kad cilvēkiem ir fiziski jādistancējas, izmaiņas saistošajos noteikumos par braukšanas maksas atvieglojumiem sabiedriskajā transportā paredz atcelt pasažieru braukšanas maksas atvieglojumus visiem, kam iepriekš tika piešķirta atlaide, izņemot cilvēkus ar 1. un 2. grupas invaliditāti, pirmsskolas vecuma bērniem, valsts un pašvaldības policijas darbiniekiem, kā arī pašvaldības izglītības iestāžu pedagogiem.

Lai gan sākotnēji tika plānots ierobežot pasažieru plūsmu pīķa stundās, nosakot laika ierobežojumus līdz pl. 11:00 un pēc pl. 15:00, kad ar maksas atvieglojumiem iegādātie braucieni nedarbojas. Šī brīža tehnoloģiskais risinājums to neļauj, tādēļ maksas atvieglojumi ārkārtējas situācijas laikā tiek atcelti pavisam, skaidro pašvaldībā.

Savukārt veselības aprūpes un sociāliem darbiniekiem ārkārtējās situācijas laikā braukšanas sabiedriskajā transportā būs bez maksas. Veselības nozarei un tās speciālistiem šobrīd ir vitāli svarīga nozīmē, tādēļ "Rīgas satiksmei" uzdots šiem pasažieriem uz ārkārtējas situācijas laiku nodrošināt 100% braukšanas maksas atvieglojumus.

Uzņēmumam "Rīgas satiksme" uzdots nekavējoties informēt savus klientus par izmaiņām atlaižu piešķiršanas kārtībā.

Kā ziņots iepriekš, Rīgas pagaidu administrācijas vadītājs Edvīns Balševics jau ir uzdevis pilsētas izpilddirektoram Jurim Radzevičam un pašvaldības uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdei nekavējoties nodrošināt piemērotu sabiedriskā transporta kustības biežumu atbilstoši epidemioloģiskai situācijai valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!