Foto: Shutterstock

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta iepirkumā par bezpiederīgo mirušo apbedīšanu un kapavietu labiekārtošanu uzvarējusi SIA "Apbedīšanas nams – krematorija", liecina informācija Iepirkumu uzraudzības birojā.

Līgums par 39 976 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), noslēgts uz diviem gadiem.

2016. gada iepirkumā uzvarējusī SIA "Atvadas" uzņēmās mirušos apglabāt par 40 935 eiro, neskaitot PVN.

Bezpiederīgās mirušās personas jāgulda Jaunciema kapos tam speciāli atvēlētā sektorā. Apbedīšana jāsaskaņo ar kapsētas pārzini. Bezpiederīgā mirstīgās atliekas jāgulda ar audumu izklātā zārkā ar gultiņu un spilvenu.

Par kapa bedres izrakšanu un aizbēršanu Mājokļu un vides departaments gādās pats. Savukārt konkursa uzvarētājam kapavietai būs jāveic labiekārtošana aptuveni piecus mēnešus pēc apbedīšanas, kad kapavieta būs nosēdusies.

Katram mirušajam apbedījuma galvgalī jānovieto betona piemiņas plāksne, uz kuras piestiprinātā metāla plāksnē iegravēts apbedītā vārds un uzvārds, vai arī uzraksts "Nezināms" ar attiecīgo kārtas skaitli.

Konkursa uzvarētājam arīdzan jāatbild par bezpiederīgo kremēto personu urnu apbedīšanu. Vienā kapavietā apbedī no 50 līdz 100 kapsulas ar bezpiederīgo mirušo pelniem. Šīs urnas arīdzan apbedī Jaunciema kapu speciālajā sektorā.

Dome vienpersoniski var atteikties no līguma, ja konstatē, ka konkursa uzvarētājs nesniedz pakalpojumu attiecīgi līguma noteikumiem. Savukārt par kavēšanos var piemērot līgumsodu.

"Apbedīšanas nams – krematorija" pieder Sergejam Pizānam. Uzņēmums pērn apgrozīja 263 tūkstošus eiro, nopelnot 15 tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!