Latvijā nule izveidota sabiedriskā organizācija "Baltijas forums" (BF), kuras mērķis būs veicināt Latvijas un Krievijas dialogu, iesaistot arī citas Baltijas jūras reģiona valstis.
Ap 40 vecāka gadagājuma cilvēku ar sarkaniem karogiem un Vladimira Iļjiča Ļeņina ģīmetnēm sestdien pulcējušies uz Brīvības ielas, vietā, kur agrāk atradās Ļeņina piemineklis, lai atzīmētu proletariāta vadoņa dzimšanas dienu. Sanākušie atskaņo Iļjiča runas un sociālistiskās dziesmas, kā arī nolikuši ziedus bijušajā pieminekļa vietā, kur pašlaik novietots Lieldienu dekors - ola.

Daži klātesošie mēģina dziedāt līdzi atskaņotājam, citi tur sarkanus karogus ar Ļeņina ģīmetni, kā arī plakātu krievu valodā "Vladimirs Iļjičs Ļeņins - sociālistiskās revolūcijas ģēnijs un pirmās neatkarīgās Latvijas valsts dibinātājs".

Uz BNS jautājumu, kas pasākumu organizējis un vai tas ir sankcionēts, vairāki klātesošie sacīja, ka to organizējis "Ļeņins, viņa radi un visi, ka šeit sapulcējušies, jo Ļeninam ir 130.dzimšanas diena". Vairāki sirmgalvji rotājušies ar sarkanajiem pionieru kaklautiem un tur rokās apvītušus ziedus, savukārt aiz Lieldienu dekora nostādīta Ļeņina ģīmetne, kas rotāta ziediem.

Pasākumu no ielas pretējās puses vēro trīs policisti, kas neiejaucas, bet mierīgi noraugās notiekošajā. Klātesošajiem piepulcējušies arī vairāki cilvēki stiprā alkohola reibumā.

Dažas garāmbraucošās automašīnas signalizē, un braucēji māj pasākuma dalībniekiem. Pasākums jau kļuvis tradicionāls, jo arī pērn Ļeņina dzimšanas dienā viņa piekritēji pulcējās pie pieminekļa ar ziediem un plakātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!