Foto: Shutterstock
Ceturtdien Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar biedrību "Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs" un Rīgas Stradiņa universitātes studentiem Rātslaukumā organizē Pasaules dienai bez tabakas veltītas aktivitātes, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Dienas bez tabakas ietvaros Rātslaukumā no plkst.13 līdz 17 Rīgas pilsētas iedzīvotājiem un viesiem būs iespēja bez maksas veikt oglekļa monoksīda daudzuma noteikšanu izelpā, kā arī saņemt Rīgas Sociālā dienesta Atkarību profilakses speciālista konsultāciju smēķēšanas pārtraukšanā.

Savukārt biedrība "Latvijas Pilsoniskas sabiedrības atbalsta centrs" organizēs orientēšanās spēli, kuras laikā dažādu iestāžu un organizāciju komandām būs jāpārbauda savas zināšanas, jāparāda savs radošums un atjautība, risinot uzdevumus, kas saistīti ar smēķēšanu un tās ietekmi uz veselību.

Rīgas dome šogad īpaši aicina darba vietas domāt par savu darbinieku veselību un veidot darba vidi brīvu no tabakas dūmiem. Šī gada februārī Labklājības departaments uzsāka projektu "No tabakas dūmiem brīva darba vieta", kura ietvaros piedāvā bezmaksas smēķēšanas pārtraukšanas palīdzības grupas un sniedz atbalstu organizācijām no tabakas brīvas darba vides politikas attīstībai un nostiprināšanai.

Kā liecina Slimību profilakses un kontroles centra veiktā Latvijas iedzīvotāju veselību ietekmējošo paradumu pētījuma 2010.gada dati, tad 91% vīriešu un 93% sieviešu Rīgā ir apmierināti ar smēķēšanas ierobežošanas noteikumiem savā darba vietā.

Ikdienā Rīgā smēķē 45% vīriešu un 36% sieviešu. No visiem ikdienas smēķētājiem 38% vīriešu un 40% sieviešu ir noraizējušās par smēķēšanas kaitīgo ietekmi uz savu veselību, un 47% no kopējā smēķētāju īpatsvara vēlas smēķēšanu pārtraukt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!