Rīgā, Kurzemes rajonā, piektdien atrasts beigts suns, kuram pēc ekspertīzes konstatēta trakumsērga. Beigtais dzīvnieks atrasts kooperatīva "Grīvas" teritorijā Buļļu ielā 50a.
Rīgas vides veselības centra epidemioloģiskās daļas vadītāja Anita Brila BNS pastāstīja, ka ceturtdien minētajā teritorijā, kooperatīva "Grīvas" garāžās, Rīgas epidemiologi ir veikuši aptaujas un noskaidrojuši, ka kontakts ar slimo suni ir bijis 16 cilvēkiem un tie visi jau esot sapotēti pret trakumsērgu. Turpmāk potes tiks veiktas pēc epidemioloģiskās shēmas.

Pēc Brilas rīcībā esošās informācijas, suns piederējis garāžu sargam.

Lai nepieļautu slimības tālāku izplatību, Kurzemes rajona izpilddirekcija Kurzemes rajonā trakumsērgas apdraudētajā zonā aizliegusi ievest un izvest dzīvniekus, rīkot dzīvnieku izstādes, gadatirgus ar dzīvnieku piedalīšanos un skates līdz ierobežojuma atcelšanai.

Valsts veterinārā dienesta direktors Vinets Veldre BNS sacīja, ka beigtais suns atrasts no rīta un inspektori jau strādā visu dienu.

"Pašvaldībai ir uzdots izķert klaiņojošos suņus un kaķus, kā arī sekot, lai tiktu vakcinēti visi mājdzīvnieki. Savukārt iedzīvotāji, kuriem ir aizdomas, ka viņi varējuši būt saskarsmē ar kādu no klaiņojošajiem mājdzīvniekiem, ir ieteikts vērsties pie ārsta tuvākajā poliklīnikā," stāstīja Veldre.

Veldre sacīja, ka karantīna rajonā, kur atrasts suns, nav noteikta, bet ir noteikti ierobežojumi.

Kurzemes rajona izpilddirekcijas preses sekretārs Ojārs Cinkuss BNS pastāstīja, ka trakumsērga sunim konstatēta mazāk nekā pirms stundas un pašlaik uz vietas strādā veterinārā dienesta speciālisti un pašvaldības policija.

Pagaidām vēl nav noteiktas karantīnas robežas, policija un veterināri ar to nodarbojas, pavēstīja Cinkuss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!