No plānotajām 6050 vietām Rīgas skolu pirmajās klasēs līdz 28.martam pieteikti 5385 skolēni, kas ir par aptuveni 600 mazāk nekā pērn, šodien ziņo laikraksts "Diena".
Vispopulārākā Rīgā ir 49.vidusskola, uz kuras divu pirmo klašu 60 vietām pieteikušies 135 bērni. Vismazāk bērnu - trīs - pieteikti Mežaparka vidusskolā.

Šajos skaitļos gan vēl iespējamas izmaiņas, jo daudzi pirmklasniekus vēl nemaz nav pieteikuši, savukārt cītīgākie vecāki to var būt darījuši divās, trīs vai pat vairāk skolās, norāda Rīgas izglītības, jaunatnes un sporta departaments. Šogad 1.klasē mācās ap 5900 bērnu.

Vislielākais pieteikto bērnu skaits ir Vidzemes priekšpilsētā.

Pieprasīts kā katru gadu ir Franču licejs, kurā uz 60 vietām pieteikts 101 pirmklasnieks. Starp tiem tikai 34 ir no skolas mikrorajona. Pie jaunas sporta zāles tikusī Teikas vidusskola uz 90 vietām saņēmusi 108 pieteikumus, raksta "Diena".

Centra rajonā vienīgā ar ievērojami lielāku pieteikumu skaitu izcēlusies Rīgas centra sākumskola - uz 60 vietām 90 pieteikumu, Kurzemes priekšpilsētā - Āgenskalna sākumskola, kur uz 88 vietām ir 121 pieteikums, Ziemeļu rajonā - 2.vidusskola ar 95 pieteikumiem uz 56 vietām.

Bērnus skolai var pieteikt līdz pat 1.septembrim. Kā ziņots, bērnu pieteikšanai skolā Rīgā arī šogad pastāv mikrorajonu princips. Tas gan neizslēdz iespēju pretendēt uz brīvajām vietām jebkurā citā Rīgas skolā.

Uz brīvajām vietām priekšrocība ir tiem bērniem, kuriem attiecīgajā skolā mācās brālis vai māsa, kā arī skolas pedagogu un citu darbinieku bērniem. Pārējie tiek uzņemti iesniegumu iesniegšanas kārtībā. Konkursus rīkot saskaņā ar Izglītības likumu ir aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!