Foto: Pašvaldības policija
Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību pret kādu "Volkswagen" automašīnas, kam uzlikti riteņu bloķētāji, vadītāju, kurš nebija ievērojis pašizolāciju.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka 22. martā pēc pulksten 14 Valsts policija saņēmusi informāciju no Rīgas pašvaldības policijas, ka Rīgā, Matīsa ielā, kāds "Volkswagen" automašīnas vadītājs mēģinājis braukt ar transportlīdzekli brīdī, kad tam uz riteņiem bija uzlikti bloķētāji. Tādējādi bloķētāji, iespējams, bojāti.

Pēc informācijas saņemšanas Valsts policijas amatpersonas ieradušās notikuma vietā.

Tāpat likumsargi noskaidrojuši informāciju, ka šīs automašīnas vadītājs, iespējams, ir atgriezies no Lietuvas un neievēro pašizolāciju. Par to sākta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 176.2 panta.

Valsts policija atkārtoti atgādina, ka vairs nav svarīgi, no kuras valsts persona ir atgriezusies, – tai obligāti jāievēro pašizolācija un jānovēro savs veselības stāvoklis.

Policija uzsver – jāsaprot, ka pašizolācijas noteikumi ir visu veselības un drošības interesēs – sociālā distancēšanās būtiski palīdz samazināt slimības izplatību.

Vēstīts, ka Valsts policija saistībā ar valdības 14. marta ārkārtas sēdē noteiktajiem papildu lēmumiem jaunā koronavīrusa izraisītās saslimšanas Covid-19 ierobežošanai Latvijā sadarbībā ar pašvaldības policiju uzraudzīs sabiedriskās vietas, kur varētu pulcēties cilvēki, kā arī, saņemot informāciju par tiem, policija attiecīgi reaģēs.

Valsts policija strādā paaugstinātas gatavības režīmā un veic preventīvus pasākumus, lai nodrošinātu valdības lēmuma izpildi attiecībā uz pulcēšanās aizliegumu un ierobežojumiem dažādās publiskās vietās.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 176.2 pants noteic, ka par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu līdz 350 eiro.

Savukārt Krimināllikuma 225.1 pants noteic, ka par ārkārtējās situācijas laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums valsts varai vai pārvaldības kārtībai vai ar likumu aizsargātām personas interesēm, kā sodu iespējams piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai piespiedu darbu, vai naudas sodu . Par iepriekš minētajām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!