Foto: LETA
Rīgas domes pagaidu administrācija 29. maijā plāno pieņemt lēmumu par nosaukumu maiņu četrām galvaspilsētās skolām un Lastādijas pamatskolas likvidāciju, portāls "Delfi" noskaidroja pašvaldībā.

Turpmāk Rīgas 66. speciālās vidusskolas nosaukums būs Rīgas 66. vidusskola, Rīgas Valda Avotiņa pamatskolu – attīstības centru turpmāk dēvēs par Rīgas Valda Avotiņa pamatskolu, bet Rīgas 3. speciālās pamatskolas nosaukums būs Rīgas 3. pamatskola.

Pašvaldībā skaidro, ka administratori lems par Rīgas Lastādijas pamatskolas likvidāciju, kas pamatojama ar pastāvīgu skolēnu skaita samazināšanos.

"Mazā skolēnu skaita dēļ skolai ir nepietiekama valsts mērķdotācija, līdz ar to nav iespējams nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu un konkurētspējīgu atalgojumu pedagogiem. Turklāt nepietiekamā mērķdotācija traucētu jaunā, kompetencēs balstītā, izglītības satura ieviešanu, kas valstī jāīsteno no 2020. gada 1. septembra," pauž Rīgas dome.

Lastādijas pamatskolas vispārējās izglītības programmu pēctecību plānots nodot Rīgas 75. vidusskolai.

Savukārt skolas telpas nodos lietošanā citai vispārējās izglītības iestādei, lai nodrošinātu konkrētās skolas mācību vides modernizēšanu un mācību procesam nepieciešamo telpu paplašināšanu.

Skolas dienesta viesnīcas telpas plānots nodot Rīgas domes Labklājības departamentam, bet skolas pedagogiem un tehniskajam personālam pašvaldība izmaksās kompensācijas.

Vietvarā arī informē, ka Rīgas Klasiskā ģimnāzija ir ieguvusi valsts ģimnāzijas statusu, tādēļ turpmāk tā būs dēvējama par Rīgas Valsts klasisko ģimnāziju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!