Foto: F64

Pirmdien, 27. aprīlī, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu Rīgā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamās mājas pagrabā, portālu "Delfi" informēja VUGD.

Izsaukums saņemts pulksten 22.14. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka divstāvu daudzdzīvokļu mājas pagrabā deg sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies seši iedzīvotāji. Pulksten 23.05 ugunsgrēks likvidēts un iedzīvotāji varējuši atgriezties mājokļos.

VUGD aicina iedzīvotājus neaizkraut daudzdzīvokļu dzīvojamo māju pagrabus un bēniņus ar degtspējīgiem priekšmetiem, kā arī nepieļaujiet nepiederošu personu iekļūšanu palīgtelpās.

Pulksten 18.58 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Ventspils novadā, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Notikuma vietā secināts, ka deg pusotrstāva dzīvojamā māja pilnā 200 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies trīs cilvēki. Pulksten 1.01 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks likvidēts.

Vugd norāda, ka dūmu detektori ēkā, kurā notika ugunsnelaime, nebija uzstādīti, kā arī atgādina, ka no 1. janvāra visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās – obligāti jābūt dūmu detektoriem. Privātmājas papildus jānodrošina arī ar ugunsdzēsības aparātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!