Foto: AP/Scanpix

Svētdienas vakarā Rīgā daudzdzīvokļu nama pagrabā aizdegusies automašīna, radot piedūmojumu un liekot no ēkas evakuēt 19 cilvēkus, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Svētdien, pulksten 22:06, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Bikstu ielā, sešstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas pazemes autostāvvietā deg automašīna un griestu siltumizolācijas materiāls, kā arī karstuma ietekmē ir deformējušās divas automašīnas. Kopējā degšanas platība bija 50 kvadrātmetri. Lielā sadūmojuma dēļ no ēkas tika evakuēti 19 cilvēki.

Tāpat svētdien, pulksten 19:32, VUGD saņēma informāciju, ka Tukumā, Raiņa ielā, divstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka ēkas otrajā stāvā deg dzīvoklis. Tā kā kāpņu telpā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums un cilvēkus pa to izvest nebija iespējams, VUGD darbinieki trīs blakus esošā dzīvokļa iemītniekus izglāba pa izbīdāmajām kāpnēm. Kopējā degšanas platība bija 35 kvadrātmetri.

Plašs un bīstams ugunsgrēks sestdienas rītā izcēlās Straupē. Pulksten 08:23 VUGD saņēma informāciju, ka Straupē deg divstāvu mūra un koka konstrukciju ēka. Ugunsgrēks bija izcēlies ēkas vidū un, ierodoties ugunsdzēsējiem, jau ir iebrukuši pirmā stāva griesti. Lielā karstuma ietekmē pēc neilga laika iebruka arī ēkas jumts, deformējās un sabruka viena siena, tādējādi apdraudot pašus glābējus.

Ugunsgrēka dzēšanu apgrūtināja arī tas, ka bija problēmas ar ūdens apgādi: ūdens tika ņemts gan no netālu esošā dīķa, gan upes. Ēkas kopējā platība bija 1000 kvadrātmetri, bet degšanas platība – 600 kvadrātmetri. Ugunsgrēka dzēšanas darbos piedalījās Cēsu, Valmieras un Limbažu ugunsdzēsēji. Pilnībā likvidēt plašo ugunsgrēku izdevās pulksten 15:12.

Aizvadītajās brīvdienās VUGD saņēmis 86 izsaukumus. Kopumā dzēsti 50 ugunsgrēki, veikti 29 glābšanas darbi, bija arī astoņi maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos nav gājuši bojā vai cietuši cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!