Foto: F64
Pirmdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu Rīgā, kur dega divstāvu noliktavas ēka. Pirms glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 30 cilvēki, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka deg sadzīves mantas un ledusskapis. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās 30 cilvēki, bet viens cietušais tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Pirmdien pulksten 11.20 glābēji devās uz izsaukumu Rīgā, kur dega vienstāva angāra tipa garāža pilnā platībā. Aizdegušās bija arī blakus esošās divas vieglās automašīnas. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks, bet divi cietušie tika nodoti mediķiem.

Jau ziņots, ka 14. decembrī notika sprādziens autoservisā Rīgā, Brīvības ielā, kurā dzīvību zaudējis mehāniķis.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega ēkas jumts, tvaika nosūcējs, šķelda katlu mājas telpā, kiosks, kādas neapdzīvotas ēkas gāzes apkures iekārta, malka, saimniecības ēka, divos gadījumos sodrēji dzīvojamo ēku dūmvados, atkritumi un piededzis ēdiens.

Kopumā pirmdien VUGD saņēma 45 izsaukumus – 18 uz ugunsgrēku dzēšanu, 23 uz glābšanas darbiem, bet četri izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!