Foto: Reuters/Scanpix
2014. gada 17. jūnijā Rīgā notiks seminārs "Eiropas Kaimiņattiecību instruments 2014-2020: iespējas, izaicinājumi un sinerģijas spēcīgai partnerībai", portālu "Delfi" informēja Latvijas ārpolitikas institūts.

Seminārs tiekot organizēts, lai komunicētu ar ienteresētajām pusēm par to, kādi tieši fondi būs pieejami nākamajam septiņu gadu periodam un kādas ir Eiropas Savienības (ES) un Austrumeiropas partneru nākotnes vajadzības. Tāpat tikšot apspriesta arī kopējā stratēģija un taktika šo vajadzību apmierināšanai.

Starp semināra runātājiem plānoti Latvijas, Polijas un Zviedrijas īpašo uzdevumu vēstnieki Austrumu partnerības jautājumos; ES delegācijas Ukrainā pārstāvis, kas atbild par sadarbību, kā arī citi eksperti. Savukārt pašu pasākumu organizē Zviedrijas vēstniecība, Polijas vēstniecība un Latvijas Ārpolitikas institūts, ar Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā, kā arī Gruzijas, Moldovas un Ukrainas vēstniecību atbalstu.

Galvenās pasākuma mērķa grupas esot pārvaldes darbinieki, pašvaldības un uzņēmēji, pilsoniskās sabiedrības organizācijas, kā arī mediji un akadēmiskie eksperti. Taču piedalīties aicināts ikviens, kas vēlas uzzināt vairāk par Eiropas Kaimiņattiecību instrumentu un satikt partnerus gan no ES, gan no Austrumeiropas kaimiņiem.

Seminārs notiks ES Mājā, Aspāzijas bulvārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!