Foto: NMP dienests
Rīgā nakts laikā divi remontstrādnieki guvuši smagas traumas, kad viņus aizķēris no pacēlāja krītošs ap 200 kilogramiem smags koka balsts, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) speciāliste Sanita Malēja.

Negadījumā 29 gadus vecs vīrietis guvis smadzeņu satricinājumu, rokas lūzumu, kā arī iespējamus galvaskausa un ribu lūzumus. Savukārt otrs strādnieks, 20 gadus vecs vīrietis, lauzis apakšžokli un, iespējams, guvis mugurkaula kakla daļas skriemeļu lūzumu.

Malēja teica, ka negadījums noticis remontdarbu laikā uz Rītupes ielas dzelzceļa pārbrauktuves.

Rīgas reģionālās Valsts darba inspekcijas vadītāja Baiba Puķukalne sacīja, ka minēto cilvēku darba devējs vēl nav sazinājies ar inspekciju, lai ziņotu par negadījumu. Tomēr inspekcija tuvākajā laikā centīsies noskaidrot detalizētāku informāciju par negadījumu, lai sāktu izmeklēšanu.

Darba laikā vakar cietuši vēl vairāki cilvēki. Zemgalē 47 gadus vecs gatera strādnieks guvis rokas daļēju amputāciju, kad tā ierauta kādā mehānismā. Negadījumā vīrietis traumējis arī galvu. NMPD pārstāve sacīja, ka negadījums noticis, kad vīrieša roka aizķērusies aiz mehānisma skrūves.

Latgalē 32 gadus vecs vīrietis, veicot darba pienākumus, skrējis un pakritis, laužot ceļa kaulu un traumējot galvu.

Tikmēr Kurzemē mediķi snieguši palīdzību 42 gadus vecam darbiniekam, kurš nokritis no aptuveni metra augstuma, traumējot krūšu kurvi un laužot vairākas ribas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!