Foto: DELFI
Sestdien, 16.augustā, Rīgas svētkos rīdzinieki un viesi aicināti uz dažādām svētku norisēm gan pilsētas centrā, gan apkaimēs - daudzveidīgi koncerti, labāko restorānu piedāvājumi, sporta aktivitātes un radošās darbnīcas bērniem, kā arī tirdziņi un svētku uguņošana.

Koncerti. Rīgas Doma dārzā skanēs opermūzika. Sv.Pētera baznīcā - baroka laika skaņdarbi. Savukārt Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" skanēs pagājušā gadsimta pazīstamas un populāras melodijas. Vērmanes dārzā varēs klausīties retro ritmos. Spīķeros noritēs festivāls "Riga Funk fest", bet Arkādijas parkā - muzicēs folkmūzikas izpildītāji. Uz "Origo Summer Stage" skatuves uzstāsies mazākumtautību vokālie, instrumentālie un deju ansambļi.

Pasākumi bērniem. Vērmanes dārzā darbosies tematiskās darbnīcas un atrakcijas, viesosies Nīderlandes ielu teātra trupa, būs skatāma izrāde par Sīpoliņa piedzīvojumiem un notiks koncertuzvedums "Skaitļu pasaule". Ķengaraga promenādē – izzinošs un radošs pasākums "Notikumu karuselis". Noritēs arī sarīkojums "Latvijas zirgi senāk un tagad". Tajā visas dienas garumā būs iespēja tikties un iepazīt zirgus. Starptautiskās adžilitī sacensībās varēs vērot suņu prasmes.

Pasākums ģimenei. Ģimenes pasākums notiks pie Kultūras un atpūtas centra "Imanta", kur svētkus aicināti svinēs kopā ar senioru deju grupu, ar bērnu vokālajiem ansambļiem, deju studiju, bērnu un jauniešu teātra priekšnesumiem, izzinošām spēlēm un aktīvu līdzdarbošanos. Vakarā svinībās noslēgsies ar zaļumballi, kurā muzicēs jauniešu pūtēju orķestri "Auseklītis", "Rīgas kreisā krasta zelta koris", grupa "Autobuss debesīs".

Sporta norises. Sporta cienītāji aicināti uz Lielo Xrace piedzīvojumu – pilsētas orientēšanās sacensībām, diennakts basketbola turnīru "Krastu mačs", kā arī uz Lucavsalas kausa izcīņu pludmales volejbolā. Līdzjutēji un atbalstītāji gaidīti atraktīvajā Kanāla regatē – Rīgas Brīvostas kausa izcīņā un pašdarinātu braucamrīku sacensībās "Nissan Norde" cartoon rallijā.

Svētki Rīgas muzejos. Farmācijas muzejs piedāvās kultūrizglītojošu ekskursiju, Porcelāna muzejs sniegs iespēju veidot suvenīrus, rotaslietas un apgleznot šķīvjus. Rīgas Jūgendstila muzejs aicina izbaudīt vēsturisku gaisotni pasākumā "Pirms 100 gadiem Albert' ielā", Jāņa Akurātera muzejā varēs skatīties izglītojošu kinodokumentu retrospekciju, bet seno Rīgas koka arhitektūru iepazīt Koka ēku renovācijas centrā "Koka Rīga". Vēsturiska noskaņa valdīs svētku tirdziņos un arī lidostas "Spilve" teritorijā, kur paredzēta retro auto parāde, aviācijas salidojums, kā arī auto un moto sporta pasākums.

Dienas laikā iedzīvotājus pārsteigs un priecēs Prāgas ielu teātra trupas priekšnesumi Vērmanes dārzā un Rātslaukumā.

Svētku kulminācija notiks 11.novembra krastmalā. Tur noritēs pasākums "Rīgas tiltu gaisma" - seno spēkratu izstāde, motociklu paraugdemonstrējumi un dragreiss, pārsteidzoši Austrālijas akrobātu triki un pašmāju burvju mākslinieku priekšnesums. Būs arī koncertuzvedums "Viss ir iespējams", kura laikā saspēlēsies izcilie Latvijas džeza, karstasinīgie Brazīlijas un galvu reibinošie Austrālijas mākslinieki. Piedalīsies "City Jazz Big band" Kārļa Vanaga vadībā un Rīgas kamerkoris "Ave Sol" Romāna Vanaga vadībā, īpašie viesi - dziedātāja Denise Fontoura un perkusionists Tiago Loei no Brazīlijas, kā arī pašmāju solisti - Aija Vītoliņa un Intars Busulis.

Vakara noslēgumā plkst.23.00 svētku uguņošana! Plašāk par svētku programmu lasi www.rigassvetki.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!