Neatļautās vietās novietotos automobīļus evakuēs, otrdien lēma Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komiteja.
RD Sabiedrisko attiecību nodaļā portālu "Delfi" informēja, ka pašlaik Ceļu satiksmes likums paredz vairākus gadījumus, kad transportlīdzeklis var piespiedu kārtā pārvietot. Tostarp transportlīdzekli var pārvietot piespiedu kārtā, novietojot to speciālā stāvvietā, ja ir pārkāpti apstāšanās vai stāvēšanas noteikumi, bet vadītāja nav klāt un transportlīdzeklis novietots stāvēšanai.

Pašvaldības policija apņēmusies izstrādāt priekšlikumus par vietām, kur varētu ievietotas papildzīmes "Strādā autoevakuators", kā arī sākt autotransporta evakuāciju no vietām, kur to pārvietošanai šī papildzīme nav vajadzīga.

Pašvaldības policija arī izstrādās grozījumus RD saistošajos noteikumos par transportlīdzekļu kravu iekraušanas un izkraušanas laika noteikšanu apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās, lai būtiski palielinātu sodu tiem, kas no pulksten 7.00 līdz pulksten 20.00 veic kravu iekraušanas un izkraušanas darbus apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonā.

Komiteja nolēma nosūtīt vēstuli Iekšlietu ministrijai, ierosinot grozīt Ceļu satiksmes likumu, lai noteiktu, ka autovadītājiem ir pienākums automašīnā glabāt saskaņotā paziņojuma veidlapu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!