Foto: LETA

Rīgas dome plāno izdot saistošos noteikumus, kas paredz apvienot kultūras pieminekļu atjaunošanas un ēku energoefektivitātes pasākumu programmas.

Līdz šim par ēku energoefektivitātes projektu īstenošanu bija atbildīga "Rīgas enerģētikas aģentūra", bet par kultūras pieminekļu atjaunošanas līdzfinansējuma programmu - Rīgas domes Īpašuma departaments.

Tagad abas programmas iecerēts nodot departamenta pārziņā. Saskaņā ar noteikumiem, līdzfinansējumu dzīvojamās mājas renovācijai, ja tās tehniskais stāvoklis atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai, kā arī līdzfinansējumu energoefektivitātes pasākumu īstenošanai, varēs saņemt dzīvojamās mājas tikai Rīgas pilsētas administratīvajā teritorijā.

Bīstamības novēršanai varēs pretendēt uz līdzfinansējumu 30 000 eiro apmērā, bet ne vairāk par 50% no būvdarbu izmaksām, savukārt energoefektivitātes pasākumu veikšanai varēs pretendēt uz līdzfinansējumu līdz 50 000 eiro, bet ne vairāk par 50% apmērā no būvdarbu izmaksām.

Ēku atjaunošanas projektiem varēs saņemt līdzfinansējumu līdz 5000 eiro, nepārsniedzot 50% no būvdarbu izmaksām, bet siltināšanas projektiem līdz 1000 eiro, nepārsniedzot 50% no projektēšanas izmaksām.

Lēmums par programmu apvienošanu vēl jāpieņem pagaidu administrācijai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!