Oktobra nogalē starptautiskā konkursā "The International. City. People. Light. Award 2008" Rīga saņēma balvu par otro labāko pilsētas izgaismojumu. Dzelzceļa tilta izgaismojums pār Daugavu tika atzīts par vienu no labākajiem pilsētvides gaismas projektiem pasaulē, informēja Rīgas domē.
Šo konkursu jau trešo gadu pēc kārtas organizē Starptautiskā pilsētu apgaismojuma asociācija sadarbībā ar kompāniju "Philips".

Pirmo vietu šogad ieguva Dienvidkorejas galvaspilsēta Seula, savukārt trešo vietu - Šveices pilsēta St. Gallēna.

LUCI apvieno 53 pasaules pilsētas, kas pārstāv piecus pasaules kontinentus un tās mērķis ir veicināt gaismas kā pilsētas ilgspējīgas attīstības instrumenta izmantošanu. Rīga šogad konkursā piedalījās pirmo reizi un tika vērtēta līdzās tādām pilsētām kā Liona (Francija), Maskava (Krievija), Santpaulo (Brazīlija), Stokholma (Zviedrija), Karlsrūe (Vācija), Glāzgova (Lielbritānija) un citām, kopskaitā 27 pasaules pilsētām.

Rīgas vicemērs Almers Ludviks norāda uz projekta pasūtītāja - Latvijas Dzelzceļa un Rīgas domes pilsētvides dizaina speciālistu īpašajiem nopelniem projektā un pušu ciešo sadarbību, kas bija galvenais veiksmes faktors. "Latvijas Dzelzceļš", izgaismojot tiltu, veicis milzīgu ieguldījumu pilsētas nakts ainavā un vistiešākā veidā veicinājis Rīgas pilsēta atpazīstamību," uzver Ludviks.

Konkursā iesniegtos gaismas projektus vērtēja neatkarīga žūrijas komisija deviņu cilvēku sastāvā un to vadīja Starptautiskās ainavu arhitektūras federācijas pārstāve Karola Vingrena. Žūrijas komisija atzina, ka Rīgas projekts - Dzelzceļa tilta izgaismojums pār Daugavu ir lielisks integrētas pieejas piemērs - apgaismojums vienlīdz veiksmīgi kalpo gan objekta orientācijas un identifikācijas mērķiem, gan arī kā unikāla pilsētvides komponente palīdz veidot pilsētas tēlu.

Projekta izmaksas 280 tūkstošu latu apmērā tika segtas no Latvijas Dzelzceļa budžeta un projekta realizācijā piedalījās uzņēmumi "Jumiks" un "Kolorīts".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!