Foto: DELFI

Rīgā ielidojusi lidmašīna ar Latvijas tūristiem no Ēģiptes kūrorta - Hurgadas, liecina informācija lidostas "Rīga" mājaslapā.

Tūroperators "GoAdventure" tuvākajā laikā solīja sniegt informāciju par to, cik tūristu no kūrorta ir atgriezušies Latvijā.

Otrdien Latvijā plānots nogādāt tūristus no Ēģiptes kūrortiem Šarm eš Šeihas un Hurgadas. Tostarp lidmašīnai no Šarmelšeihas Latvijā plānots ierasties aptuveni pusnaktī. Tūroperators iepriekš norādīja, ka saistībā ar daudzu valstu sāktajiem tūristu evakuācijas plāniem no Ēģiptes patlaban ir ļoti sarežģīti veikt izlidošanas laiku saskaņošanu ar Ēģiptes lidostām, lai nodrošinātu tūristu nogādāšanu Latvijā.

Atbilstoši Ārlietu ministrijas rīcībā esošajai informācijai pirmdien, 9.novembrī, Šarm eš Šeihā vēl uzturējās 155, bet Hurgadā - 170 "GoAdventure" tūrisma kompānijas klientu, kuri Ēģiptē ieradušies ar "AirCairo" aviokompāniju. "GoAdventure" informējusi, ka visi ceļotāji ir drošībā un ir izmitināti viesnīcās. Tāpat visus ceļotājiem radušos izdevumus sedz kompānija "GoAdventure".

Tāpat vēstīts, ka tūrisma kompāniju "Teztour", "Novatours" un "Alida Tūrs" klienti, kas ceļoja uz Šarm eš Šeihu ar Latvijas aviokompāniju "airBaltic" 7.un 8. novembrī ar diviem speciālajiem reisiem tika nogādāti Latvijā – kopā gandrīz 300 cilvēku. Jauni tūristi uz Ēģipti netiks nogādāti.

Vēstīts arī, ka Latvijas Civilās aviācijas aģentūra drošības apsvērumu dēļ nolēmusi uz nenoteiktu laiku aizliegt lidojumus uz Ēģiptes kūrortpilsētu Šarm eš Šeihu.

Ziņots arī, ka 31.oktobrī pēc pacelšanās no Šarm eš Šeihas lidostas Ēģiptes Sinaja pussalas ziemeļos nogāzās ar zīmolu "Metrojet" strādājošās Krievijas aviokompānijas "Kogalimavia" lidmašīna "Airbus A-321" ar 217 pasažieriem un septiņiem apkalpes locekļiem, kas veica čārterreisu uz Sanktpēterburgu, un katastrofā gāja bojā visi 224 aviolainerī esošie cilvēki.

Reisa pasūtītājs bija Krievijas tūroperators "Brisco". Pirms nogāšanās lidmašīna zaudēja sakarus ar gaisa satiksmes kontroli. Katastrofas iemesli vēl nav noskaidroti, bet ir izteikti apgalvojumi, ka lidmašīnas nogāšanās iemesls bija terorakts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!