Foto: Reuters/Scanpix
Rīgā sestdien ieradīsies sabiedroto tanki "Abrams", lai Latvijā piedalītos mācībās "Saber Strike", informēja Aizsardzības ministrijā (AM).

Sestdien no Rīgas ostas uz Ādažiem pārvietosies kolonnas ar militāro transportu, tai skaitā tankiem "Abrams", braucot arī pa 11.novembra krastmalu un Krasta ielu. Militārā tehnika Latvijā piedalīsies mācībās "Saber Strike".

"Saber Strike" ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības. Šogad mācību komandvadības vingrinājums "Saber Knight" no 30.maija līdz 9.jūnijam notiek Igaunijā, savukārt lauka taktiskais vingrinājums norisināsies visās trijās Baltijas valstīs no 11.līdz 21.jūnijam.

Jau vēstīts, ka no 6.līdz 9.jūnijam Latgali un Vidzemi šķērsos ASV 2.kavalērijas pulka mācību marša "Dragoon Ride II" pirmās 200 tehnikas vienības, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas "Stryker".

Turpinoties intensīvam militāro vingrinājumu un mācību posmam ne tikai Latvijā, bet arī citās Baltijas valstīs, Nacionālie bruņotie spēki atgādina, ka to laikā pa Latvijas autoceļiem pārvietojas gan Latvijas, gan sabiedroto bruņoto spēku militārā tehnika, bet gaisa telpā lido militārās lidmašīnas un helikopteri.

Bruņotie spēki atvainojas par sagādātajām neērtībām un lūdz ar izpratni izturēties pret iespējamajiem satiksmes kustības īslaicīgiem apgrūtinājumiem, kas var rasties sakarā ar pastiprinātu militārās tehnikas pārvietošanos pa autoceļiem. Militārās tehnikas kolonnas pavada Militārā policija vai Pārvietošanas koordinācijas centrs. Tuvojoties militārās tehnikas kolonnai, bruņotie spēki aicina autovadītājus ievērot ceļu satiksmes noteikumus un netraucēt kolonnu kustību, piemēram, mēģinot to apdzīt.

Iespēju robežās operatīvā informācija par to ir pieejama bruņoto spēku "Twitter" profilā.

Iedzīvotāji tiek aicināti neuztraukties, redzot arī karavīru un zemessargu pārvietošanos ārpus militārajiem poligoniem un vienību izvietojumiem, tehnikas un cita veida aprīkojuma izvēršanu un pozīciju ieņemšanu dažādās Latvijas vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!