Pirmdien Latvijā paredzējusi ierasties galvenā filmu festivāla "Baltijas pērle" viešņa un šā gada festivāla prezidente - franču kinodīva un elegances simbols Katrīna Denēva. Denēva ir prominentākā no festivāla viešņām.
Rīgā ieradušies arī aktieris Klauss Marija Brandauers, aktrise Margareta fon Trota, krievu režisors Ņikita Mihalkovs, franču jaunā viļņa pārstāvis, režisors Leo Karakss, erotisko filmu režisors Tinto Brass un citi.

Tomēr festivālu aptumšojusi ar slaveno šveiciešu aktieri un režisoru Maksimiliānu Šellu notikusī nelaime, kurš no festivāla atklāšanas tika nogādāts slimnīcā ar aizkuņģa dziedzera iekaisumu. 69 gadus vecajam Oskara balvas laureātam bija jāsaņem Džinas Lolobridžidas veidotā gadsimta aktiera balva.

Jau ziņots, ka, atrodoties Rīgā, Denēva dzīvos vienā no jaunākajām viesnīcām "Grand Hotel", bet no lidostas viņa brauks ar ekskluzīvu "Lincoln" limuzīnu.

Zināms, ka rīkoto preses konferenču ar Denēvu laiks nebūs noteikts, taču to garums būšot atkarīgs no tā, vai un cik ļoti aktrisei patiks žurnālistu attieksme, jautājumi un uzvedība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!