Savā uzrunā lidostā Krievijas Pareizticīgās baznīcas vadītājs atgādināja, ka viņam ir nācies viesoties Latvijā 60.gadu sākumā, kad uz laiku vadīta Rīgas eparhiju. "Es esmu pateicīgs Viņas Ekselencei Valsts prezidentei par ielūgumu. Esmu pateicīgs Viņa Eminencei Metropolītam Aleksandram par to, ka viņš jau sen mani ir aicinājis Patriarhālā vizītē apmeklēt Latvijas Pareizticīgo baznīcu un visus pareizticīgos, kas šai vietai velta savu darbu un ticību".

Patriarha Aleksija II vizītes laikā apmeklēta Kristus Piedzimšanas katedrāle, pie kuras sestdien pulcējušies simtiem cilvēku, lai redzētu Viņa Svētības Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgā Patriarha Aleksija II ierašanos. Pie Kristus Piedzimšanas katedrāles Patriarhs īsā sprediķi visiem novēlējis Dieva svētību un norādījis, ka baznīca ir tā vieta, kur var satikt Dievu un gūt patvērumu.

Tāpat vizītes laikā tiks apmeklēta Sv.Trijādības katedrāle un Patriarhs Aleksijs II tiksies ar Viņas Ekselenci Valsts prezidenti un citiem Latvijas valsts vadītājiem, tostarp Saeimas priekšsēdētāju Ingrīdu Ūdri (ZZS), Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti (TP), kā arī noliks ziedus pie Brīvības pieminekļa un padomju represijās cietušo pieminekļa.

"Es esmu pārliecināts, ka šīs tikšanās, šīs sarunas palīdzēs nostiprināt savstarpējo sapratni un draudzību starp tautām, jo mūsu uzdevums visur ir palīdzēt ļaudīm viņu kalpošanā. Mēs esam pateicīgi Latvijas politiskajai vadībai par to, ka galvenās tradicionālās konfesijas Latvijā veic savu kalpošanu mierā un savstarpējā saticībā, garīgi bagātinot savus ticīgos. Es vēlu Dieva svetību visai Latvijas tautai, vēlu, lai šī valsts plauktu un cilvēki dzīvotu mierā un saticībā" - tā sestdien vizītes laikā izteicies Viņa Svētība Maskavas un visas Krievzemes Visusvētīgais Patriarhs Aleksijs II.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!