Foto: Shutterstock
Šveices iedzīvotājs Šahverdi Ahadovs ir sācis projektu ar mērķi veicināt valriekstu koku audzēšanu Eiropas valstīs un tā gaitā viņš vēlas arī Rīgai dāvināt desmit augstvērtīgus šķirnes "Franquette" valriekstu koku stādus, informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Agnese Siliņa.

Kociņu stādīšana tiek plānota 2016. gadā, kad apritēs 25 gadi, kopš Šveice kopā ar citām Eiropas valstīm atzina atjaunoto Latvijas neatkarību. Kociņi būšot kā Šveices un Latvijas draudzīgas sadarbības un miera simbols.

Projekta realizēšanai ir apsvērti divi iespējamie parki - Ēbelmuižas parks, kur jau aug šogad pārstādītais riekstkoks, un Daugavmalas gājēju promenāde Ķengaragā. Katrā Daugavas krastā plānots iestādīt piecus valriekstu kociņus.

Ahadovs ar valriekstu koku audzēšanas popularizēšanu nodarbojas savā no pamatdarba brīvajā laikā jau kopš 2009.gada. Viņa idejai atsaukušās vairākas pilsētas un privātpersonas ne tikai Šveicē, bet arī Austrijā, Vācijā un Francijā, kur iestādīti jau vairāk nekā 5000 kociņi. 2016.gadā Ahadovs savā vides projektā pirmo reizi plānojis iesaistīt Baltijas un Austrumeiropas valstis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!